Izpit za vodnike PZS - Glinščica 2014

1. 6. 2014 Vaje 74

Socialna omrežja

Mal so razmere v gorah krive, malo pa inovativnost našega Jože, da smo sklenili izpit za VPZS, kategorija B, narediti v dolini Glinščice. Res, da ni pravi gorski svet, vendar je odlična zamenjava za še močno pobeljeno visokogorje.

Še sam sem bil malo skeptičen... na 150m nad morjem pa hribi!? Pa sem izkoristil sobotno dopoldne in prekrižaril celotno dolino podolgem in povrek in...  nehal bit skeptičen. Na majhnem prostoru doline Glinščice najdeš pravzaprav vse nujne elemente, ki spadajo v rang tega profila vodnikov PZS. Množica poti, steza in stečin nudi odličen poligon za prizkus orientacije, Commicijev greben je super za preizkus gibanja v skalnem svetu, sestop po pravem šodru se lahko primerja z melišči visoko v gorah, na mestih deroča rečica Glinščica je nudila kar neka zabave pri prečenju, potem so tu še prave ferate, strme in fizično, vsaj nekaj odsekov, dokaj zahtevne, kjer se odlično da preizkusiti vse znanje vrvne tehnike. Na terenu smo bili polnih sedem ur, kar je tudi primerljivo z marsikatero turo v \"pravih\" hribih.

Nasmejani in zadovoljni obrazi ob koncu dvodnevnega druženja so povedali vse. Za dobro organizacijo in izvedbo tako tečaja, kot izpita gre zahvala vsem inštruktorjem z Jožo na čelu in seveda prav vsem udeležencem, ki so s strpnostjo in tvornim sodelovanjem pripomogli, da je vse teklo, kot je treba


Dobrodošlica...
Potem pa takoj resno delo
Stroga komisija
Učiteljevi napotki
Zdaj gre zares
Tole bo naš poligon
Prečenje v troskoku
Delo na višini
No, a bo?
Maše je že konec
Tole pa ni naše delo
Bogu za...
Zmagovalci
A misliš, da bo šlo?
Seveda bo...
Andreja je kar trgala
Še kritike...
Vsi