Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Članki

12. 2. 2008: Pristop in hitri pregled poškodovanega
Veliko je napisanega in kar naprej poslušamo kako pomembna je priprava na turo ali vzpon. Ravno tako je veliko govora o tovariški pomoči in reševanju ponesrečenega. Klub dobremu načrtovanju in pravilni izbiri opreme se nesreča lahko zgodi. Nemalokrat pa pozabimo, da se tovariška pomoč ali reševanje začneta pri ugotavljanju stanja poškodovanega in nudenju prve pomoči.   

Dragica, naša kolegica, predvsem pa izkušena gornica z obilo medicinskega znanja, je napisala odličen opomnik na zgoraj omenjeno temo. Kako pristopiti k poškodovanemu, prepoznati poškodbe in mu nuditi ustrezno prvo pomoč. Velikokrat le ustrezna in takojšnja prva pomoč zagotovi preživetje poškodovanega.

Že če poškodovanega pravilno oskrbimo le toliko, da lažje počaka na strokovno pomoč zdravnika in reševalce, ki ga bodo ustrezno transportirali do zdravstvene ustanove, smo veliko naredili.

 
PDF dokument Članek
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!