Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Članki

6. 12. 2011: Easy searcher-3 - Vadbeni center za iskanje zasutih v snežnem plazu

Zimske radosti! Kaj je že to? Nikoli nam ni prav. Če novembra zapade sneg nas preseneti, če konec decembra nameče snega čez kolena in več, nam spet ni prav...

Kakorkoli, zima je tu, sneg tudi, četudi še visoko v gorah in marsikdo se je že zapeljal s smučmi po belih strminah. Prihod zime nas gornike spomni še na eno obveznost. Pregledati in pripraviti je potrebno opremo za gibanje v zasneženih gorah, ki nekoliko odstopa od poletne opreme. Če ne drugega, v zimskem času na nas grozijo čisto druge nevarnosti, kot poleti. Poleg mraza, težje orientacije, na splošno bolj zajetnih nahrbtnikov, je tu še ena, največkrat omenjena nevarnost, snežni plaz. Ta se pojavi takoj, ko zapade zadostna količina snega, lahko tudi na že utrjeno podlago starega snega, takoj, ko so izpolnjeni še nekateri drugi pogoji. Poleg količine, predvsem naklon terena. Seveda je pomembna tudi orientiranost pobočja, pa način gibanja, trenutno in predhodno vreme itd.

Glej "ČLANEK" - spodaj 

Vadbeni center je končno v Sloveniji, najprej sem ga moral sam osvojiti, sedaj pa željno pričakuje prve vadbe željne posameznike ali skupine, da ga preizkusijo. Zato sem za vse, ki vas takšno usposasbljanje ali  vadba zanima, pripravil seminar, ki ga lahko prilagodim vašim željam glede kraja, časa in zahtevnosti izvedbe.

 
PDF dokument Članek
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!