Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Članki

Prikaz: 31 - 40 od 70
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7 
Iskanje:  
10. 2. 2009 Občutljivost lavinske žolne na druge EM naprave
IKAR, mednarodna komisija za gorsko reševanje, je pripravil IZJAVO o združljivosti lavinskih žoln z drugimi napravami, ki oddajajo EM valovanje.

Dodajam prevod dokumenta.


29. 12. 2008 Avalung II - opis uporabe
Članek je pripravil kolega Boris Štupar!

14. 12. 2008 Lavinska žolna

Nekaj malega sem imel že napisano, nekaj sem še dodal. Je pa res, da je Šerkezijevo priganjanje tudi malo pripomoglo k temu, da sem vse skupaj pripravil.

Sezona zimskih vzponov je tu, prav tako sezona snežnih plazov. Preverite delovanje vaših žoln, baterijske vložke in praktično osvežite znanje o uporabi te naprave.


23. 9. 2008 Zloženka GRZS

4. 6. 2008 Uporaba GPS v gorah - teorija in praksa
Stanko je res mož na mestu! Ob koncu zime sva se srečala na nekem tečaju na Komni, beseda je dala besedo in ugotovila sva, da ima on nevede gradivo, ki nam bi prišlo prav v naslednjem triletju izobraževanj za PLV, skoraj napisano. Poslal sem mu svoje zapiske oz.vsebino, ki naj bi bila zajeta v gradivu, skupaj sva še nekajkrat premlela in malo poenostavila in dobljeno zložila v koristen priročnik.


6. 4. 2008 Reševanje iz ledeniških razpok - opomnik
Malo je trajalo.... Splat okoliščin in višja sila so botrovali rahli zamudi pri pripravi in objavi priročnika ali opomnika, če hočete, ki obravnava eno od tematik obdelanih na zadnjem seminarju AI pod Velikim Klekom.

26. 3. 2008 OCENA NEVARNOSTI - 3 X 3 in Redukcijska metoda

Darko je... Podrobna predstavitev bi mi vzela preveč časa. Na kratko pa, odličen gornik, alpinist in reševalec, vodnik, predvsem pa dober prijatelj in soplezalec. Že pred leti je presenetil z dodelavo slovenske verzije Munterjeve metode ali na kratko metode treh filtrov. Tokrat je pred nami nova izboljšana verzija oplemenitena še z Redukcijsko metodo. Kot sam pravi, znanja in vedenja o plazovih ni nikoli dovolj.


12. 2. 2008 Preizkus stabilnosti snežne odeje
Bolje pozno kot nikoli! Zima je že skoraj mimo, nevarnost proženja snežnih plazov pa še lep čas ne bo minila.

Metoda, kakršno koli že uporabimo, je dobra, če jo znamo narediti in se seveda kasneje, glede na rezultat tudi odločimo o nadaljevanju poti. Še najslabše je, če metodo opravimo na pol ali pa, če metodo sicer opravimo dobro, preizkus kaže na povečano nevarnost, mi pa upoštevamo veliko željo po vzponu, stare sledi, ki vodijo mimo nas ali se celo prepričujemo, da smo naredili kaj narobe in je rezultat napačen in vseeno nadaljujemo pot.


12. 2. 2008 Pristop in hitri pregled poškodovanega
Veliko je napisanega in kar naprej poslušamo kako pomembna je priprava na turo ali vzpon. Ravno tako je veliko govora o tovariški pomoči in reševanju ponesrečenega. Klub dobremu načrtovanju in pravilni izbiri opreme se nesreča lahko zgodi. Nemalokrat pa pozabimo, da se tovariška pomoč ali reševanje začneta pri ugotavljanju stanja poškodovanega in nudenju prve pomoči.   

5. 2. 2008 Izobraževanje lastnikov psov - diplomsko delo
Zelo pogosto slišim:"Moram vzgojit psa, mi dela probleme." Izredno redko pa se taisti ljudje vprašajo in pomislijo ali so sami dovolj dobro pripravljeni in imajo dovolj znanja, da bi vzgajali druge, pa če tudi pse?

Pričujoče diplomsko delo govori ravno o tem, kako vzgajati lastnike pasjih prijateljev. Govori o metodah  in načinih izvedbe izobraževanja bodočih ali aktualnih lastnikov psov.


Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!