Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Članki

Prikaz: 51 - 60 od 70
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7 
Iskanje:  
4. 6. 2007 Katalog znanja vrvne tehnike za vodnike reševalnih psov KZS
Končno je ugledal luč sveta dolgo pričakovani katalog, ki zajema vsebino in nivo znanja oz poznavanja vrvne tehnike za vodnike reševalnih psov pri KZS.


5. 11. 2006 Samo pritisneš pa greš
Ali kako nam lahko GPS bolj škoduje kot koristi!

7. 5. 2005 Vpliv novosti pri vzgoji mladih
Kako in kdaj uvajati novosti med tečajnike? Kakšen je vpliv zgleda na tečajnika? Kako predstaviti NOVO opremo, da ne izzove prepričanja, da je to edino dobro in pravilno? Ločiti novost v opremi od uvajanja teh novosti v opremi v doktrino, torej v splošno uporabo.
Področja: oprema, izvajanje dejavnosti, pojmovanje dejavnosti

1. 10. 2004 Uporaba GPS v vodništvu
 Pritisneš in greš!

 No, ni ravno tako enostavno, a preveč zakomplicirano tudi ni. Tisti, ki ste pred leti prečitali moj prvi zapis o uporabi GPS sprejemnikov v gorskem svetu, se morda spomnite, da sem šele ugotavljal kje, zakaj in kako bi to napravico lahko uporabljali v gorskem svetu. Danes, dobre tri leta kasneje pa GPS srečamo pravzaprav že na vsakem koraku.

Pričujoči zapis nam odpira še eno od možnosti uporabe. Na nazoren in dokaj enostaven način predstavi nekaj osnov o navigaciji, napravah GPS, se dotakne možnih napak ter nakaže uporabnost v planinsko vodniške namene.


14. 6. 2004 Ocena tveganja - reševalna akcija
Rešujmo tako, da ne bomo reševani!Varnost reševalca je odvisna od več dejavnikov. Brez tveganja ne gre. 

24. 1. 2004 Kronika jeseniškega lavinskega odseka
Cveto Jakelj je že od nekdaj zbiral vse mogoče članke in prispevke o lavinski službi. Pa tudi celo življenje je posvetil vzgoji lavinskih psov. Za 80-letnico postaje GRS Jesenice sem ga naprosil naj spomine zapiše in nastal je zanimiv prerez dela jeseniškega lavinskega odseka do leta 1995!         

Lavinci_1964_1.jpg

Lavinci leta 1964. Cveto Jakelj je skrajno desni.


5. 1. 2004 STOJ ali POJDI
Odločitev je vaša! pred vsako odločitvijo imamo na voljo vsaj dva odgovora. K pravi odločitvi nam lahko pomaga poznavanje tematike, predvsem pa pravilno ovrednotenje informacij, ki jih tako al drugače pridobimo.

22. 7. 2003 NORVEŠKA metoda - opomnik
Še ena od metod, kjer z mehanskim preizkusom ocenimo trdnost snežne odeje oziroma kakšno je tveganje gibanja na tem območju.

24. 2. 2003 Reševanje iz snežnih plazov
GRSS, točneje Podkomsija za reševanje iz plazov je nujno potrebovala priročnik, učbenik ali nekaj podonega, kjer bi bile zbrana vsa novodila, priporočila in opomnik kaj in kako ravnat v reševanju zasutih v plazu.


17. 2. 2003 OCENA NEVARNISTI - Metoda treh filtrov
Metod, kako oceniti stopnjo nevarnosti proženja snežnih plazov je več. Generalno jih ločimo na tiste, kjer z nekakšnim preizkusom stabilnosti (trdnosti) snežne odeje določimo stopnjo nevarnosti proženja plazov in tiste, kjer z opazovanjem in prepoznavanjem določenih pokazateljev določimo stopnjo tveganja.

Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!