Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Galerija

11. 4. 2019: NATO MW COE - 2. kongres - Field Risk Management - Poljce 2019

Malokdo ve, da v Sloveniji v okviru NATO deluje Center odličnosti za gorsko bojevanje. V njihovi organizaciji je potekal drugi kongres centrov odličnosti na temo Ocena tveganja na terenu. 
Zelo sem bil počaščen, da so me povabili k sodelovanju, kot predavatelja in da sem tudi sicer lahko prisostvoval ostalim predstavitvam in terenskim vajam.
Izredno zanimiva tema, vredna pozornosti. Predavatelji, večina med njimi doktorji znanosti, iz domala vsega sveta so s svojih vidikov in na različnih segmentih delovanja v gorskem svetu predstavili načine in spoznanja, ki jih uporabljajo njihove enote za rešitve problemov v zvezi z varnostnimi vprašanji. 
Izredno zanimiva je bila prezentacija mladega Philippa Reiterja iz Nemčije, ki je opisal kako so se odločali med projektom prečenje Alp (The long way - Dolga pot), ko so v samo 36 dneh prečili zimske Alpe od Dunaja do Nice. Kako so se dobesedno 24 utr na dan, 36 dni srečevali z nenehnimi odločitvami glede varnosti.

 Prikaži video
 
Uvodno srečanje
 
Veterani
 
Philipp Reiter
Nenehno se sprašujemo...
 
Francoska vojaška reševalna služba
Metoda 3x3 za druge namene
 
 
Bodočnost - dron, ki minira plazove
 
 
Vojaška natančnost
 
 
Specifična ocena tveganja
 
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!