Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Galerija

24. 8. 2008: Tečaj vodnikov reševalnih psov KZS

Na začetku za koga morda dolgočasno, kasneje pa še kako zanimivo. Tečaj so morali kar nekajkrat prestaviti zaradi različnih vzrokov. Enkrat pomankanje tehnike, drugič vreme...

Tokrat se je izobraževanja za pridobitev modula A v organizaciji Izobraževalnega centra Ig (uporaba helikopterja v reševalne namene) udeležeilo nekaj čez 60 vodnikov reševalnih psov Kinoliške zveze Slovenije. Na Brniku je najprej potekal teoretični del, kasneje pa na ploščadi pred hangarji SV še praktični del.

Predvsem za pse je bila to nova izkušnja. Najprej nagobčnik, ki ga niso vajeni a je za zagotavljanje varnosti v plovilu nujno potreben. Zatezna ovratnica, ki ravno tako pride prav ob morebitnem izrednem dogodku. Dodati je treba še ropot, veter in ne nazadnje vznemirjenost vodnika, ki se kaj rada prenese na psa.

Pilota in tehnik so bili potrpežljivi, inštruktorja z Iga sta skupino dobro pripravila in delo je potekalo tekoče in hitro.

 
Prva dva
Priprava
 
 
Razporeditev v kabini
Mal je dren ampak...
 
Tržiška naveza
Vsop in ...
 
... izstop
 
Pristop k delujočemu helikopterju
Z mladim psom se začne
 
Še zadnji par
Če ne gre drugače
 
Tri, štiri, zdaj!
Počakajte še mene!
 
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!