Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Galerija

13. 5. 2018: Ferata Ožarjeni kamen - Voket-Pršivec

Se je Andrej kar namatral...Ni, kaj! En tak miks med ferato in zavarovano potjo po izredno markantnem in izpostavljenem stebru v predelu Pršivca, ki se imenuje Voket (Vokt, po domače).
Ime vzpona Ožarjeni kamen je verjetno zato takšno, ker je celotna smer obrnjena na vzhod in jo sonce že zgodaj začne žgat.
Me pa tudi malo spominja na virtuoza Frančka, ki je napisal istoimensko knjigo. Zakaj? Ker je, vsaj zame, to kompleksna tura, kjer je vse malo drugače, kot si predstavljaš glede na opis. Kot pri Frančkovih smereh...!?
Dostop strm, skozi podrtijo in po pesku, da ti že na zaćetku da vedeti, da si v Bohinju. Jeklenica je kar precej tanka, da oprijemanje postane zanimivo, pritrjena je v ušesa svedrovcev in ni odmaknjena od stene, da imaš nekaj dela s samovarovanjem... Sestopaš pa v hrib, dokler se stezica strmo ne prevesi v ogromen graben, kjer je vse poplačano saj skoraj do dna lahko tečeš po deviškem pesku. No, dokler ga množice ne bodo vsega spravile v dolino, hehe.

 

 Prikaži video
 
Iz džungle v steno
Za začetek...
 
Prva strma sitnoba
 
Bohinjski Titanic
 
Čez cesto pa še precej snega
 
Sestop pa v klanec!?
 
Končno navzdol
Ga ni konca
 
Ostenje Pršivca
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!