Pravno obvestilo   tiskaj  english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Foto   Video   Povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Foto

Prikaz: 101 - 110 od 983
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
06.04.2017 Treking NEPAL - Langtang - Utrip Katmanduja
Utrip mesta. Ja, že zaradi tega se splača sprehodit naokoli. Hrup, barve...no, tudi vonj... Vse to zazanamuje popotnika, ki se si Kathmandu ogleda pobliže.


02.04.2017 Igre na snegu - Kdo najde prej?
Izkoristili smo še zadnje centimetre snega in naredili še dve odlični vaji iskanja zasutih v snežnem plazu. 


28.03.2017 Usposabljanje vodnikov reševalnih psov - helikopter

Mrzlo, še temno, čudovit dan se je obetal. Zbrali smo se na rednem usposabljanju vodnikov reševalnih psov GRZS za delo s helikopterjem. Tokrat smo skupaj s psom vstopali in izstopali, ko je helikopter lebdel nad tlemi. Teren je bil dokaj neugoden, strmo melišče. Pri drugi vaji pa smo vnašali in iznašali nosila. Na videz preprost manever, ki ob lebdenju helikopterja, ropotu, vetru in usklajevanju gibov štirih ljudi postane nenavadno zahteven.
Vajo smo odlično oddelali tudi po zaslugi inštruktorjev in posadke SV, ki ima potrpljenje na zalogo. 


26.03.2017 KZS ERP - vrvna tehnika 2017
Spet smo (so) viseli, se vzpenjali, dričali in spuščali. Večina jih zdaj kar nekaj zna in se ni za bati, da bi jim kje gravitacija delala težave...


16.03.2017 Zupančičeva, Pripravniška in Direktna grapa
Gori, doli, gori... Ni ravno tako, kot sem včasih počel, zdaj gre bolj počasi...
Nazaj grede, ko sem pod Pripravniško zijal naokoli kam bi še zavil, ugledam grapico kakih 100m levo, južno od vstopa v Pripravniško. Stopinj ni bilo videti, razen par skal, ki so tu in tam štrlele iz snega, je izgledalo, da se da pošpancirati do vrha grebena. 
In se je dalo. Slabih 200m, tam okoli 45°. Če se je kdo že potikal tu naj se oglasi, da ne bom krive vere širil. Sicer pa naj ostane ime Direktna grapa.


12.03.2017 Tečaj za vodnike reševalnih psov GRZS - Vršič 2017
Je bil že čas, da po mnogih letih enkrat posije sonce. Dobesedno. Kar nekaj let zapored nas je spremljala smola. Požled in vetrolom, nemogoče veliko snega ali pa preprosto dež. Tokrat pa šajba.
Žal smo zaradi neugodnih snežnih razmer tečaj premaknili v marec in ga razdelili na dva dela, a se je izplačalo. Odlične razmere za delo, 35 vodnikov in psov. 

Zahvala za dobro izvedbo tečaja gre seveda inštruktorjem. Ker pa prazna vreča ne stoji pokonci, tudi osebju Erjavčeve koče, kjer so skrbeli, da smo bili siti.


12.03.2017 Grape v Grebencu in M. Mojstrovka
Rana ura, zlata ura in en kup užitka. Titan in keramika pa tudi dobro služita.


02.03.2017 Lisca - zavarovana pot
Za test bo dobra, sem si dejal... Po šestih tednih prisilnega počitka...
Nekaj snega je še obležalo izpred par dni tako, da je bil dostop bolj drsalnica, kot sprehod po gozdni poti. Da o sestopu ne govorim. Vmes pa...
Vzpon je na žalost kratek, vendar na nekaterih mestih prav iznajdljivo izpeljan. Škoda, da namesto klasične zavarovane poti niso uredili ferate z vsemi značilnostmi, ki jih ferata lahko ponudi. Sem prepričan, da bi marsikateri turist več obiskal osamljeno gostišče na vrhu Lisce. 

 


20.02.2017 Izpopolnjevanje vodnikov PZS - Vršič 2017
Trije čudoviti dnevi, 50 super udeležencev, en kup zanimivih opravil. Po odzivih sodeč nam je kar ratalo. 
 


16.02.2017 Kanin - igre na snegu
Če kje, potem je sneg na Kaninu! Pa še to je zadnje čase malo vprašljivo, hehe! Pa smo ga vseeno našli dovolj in še več, da je delo odlično steklo.
Kanin sicer ostaja Kanin le, da je ekipa pomlajena, polna idej in delajo, da se kar kadi. Ko spoznaš Francija, ki ekipo vodi, odločitev, da morajo vsi nadzorniki in reševalci obvaldovati reševanje v snežnih plazovih ni presenetljiva. In smo se zadnje tri dni podili in rili in veliko naučili.
Pripravil sem dokaj velik poligon in simulacijo kar 6 zasutih na globini meter ali več. In igre na snegu so se lahko začele.
Seveda pa delo ne teče, kot bi moralo, če udeleženci niso zagnani, polni elana tako, da sem na čase že malo na škrge dihal.

Skratka, čestitke vsem za pridobljeno znanje in opravljene preizkuse! 


Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!