Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Galerija

Prikaz: 111 - 120 od 1037
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
16. 12. 2017 Freeapproved - igre na snegu - Pokljuka
Matr, toliko snega pa že dolgo ne. Pa toliko zagnanih duš, ki bi rade vedele še to, pa to, pa še to... S tako skupino je pa res užitek delati...


15. 12. 2017 Združenje planinskih vodnikov Slovenije

V Slovenskem Planinskem Muzeju v Mojstrani je včeraj v krogu prijateljev in zanesenjakov ter v prisotnosti podžupana občine Kranjska gora gospda Bogdana Janše in predsednika ZGVS Mitje Šorna potekal ustanovni občni zbor Združenja planinskih vodnikov Slovenije.

V sproščenem pa vendar delavnem vzdušju smo si zastavili smele naloge za prihodnje. Ta trenutek so v slovenskem prostoru štirje vodniki z licenco IML. Šolanje so opravili v tujini. 
Kot smo zapisali v ustanovno listino je Združenje ustanovljeno  z namenom, da v slovenski prostor pripelje mednarodno organizacijo UIMLA in zagotovi izvajanje šolanja po normativih mednarodne organizacije UIMLA, ki je ena od dveh krovnih organizacij, ki v svetu združujeta profesionalne vodnike, ki lahko vodijo v gorskem svetu. Ob tem imamo prvenstveno v mislih dvoje: v slovenskem prostoru ponuditi kvalitetno uslugo domačim in tujim gostom in drugič, v dolgoročnem planu imamo željo, da se to delo prizna kot poklic oz. nacionalna poklicna kvalifikacija.
S trdim delom in podporo sorodnih organizacij ter širše družbe nam bo zagotovo uspelo.

Hvala vsem za dosedanji trud in podporo.


10. 12. 2017 Vršič - vete in pršič
Malo za krake pretegnit... pa še dež obljubljajo, se pravi bo pršič spet čez...


27. 11. 2017 Mt. Coco - Kovk
Še sredina pošiljka manjka, pa tudi v dolini ne bo več škrtalo pod smučmi...

Profile snežne odeje, ki jih naredim s sondo SP2, kot je ta v galeriji lahko najdete na AVANET - samo prijaviti se bo treba.


14. 11. 2017 Dobrač
Če bi spodnjih 100 višinskih lahko pred sabo polagal celoten vzpon in spust, bi bilo idealno. No, pa se ne da, zato je bilo treba malo po skorji, malo po napihanem, malo...
Štrudl imajo pa dober...


13. 11. 2017 Vaja vodnikov reševalnih psov GRZS - helikopter - 13.11.2017
Kljub izredno neugodnemu vremenu je Komisija za letalsko reševanje skupaj s posadkama LPE in SV uspešno izpeljala usposabljanje za vodnike reševalnih psov GRZS.

V dveh delavnih skupinah smo ponovili nujna znanja in oprsvili kar nekaj vaj... Vstop, transport in izstop vodnikov s psom ter vnos in iznos nosil iz plovila. 

Hvala inštruktorjem GRZS, posadkama helikopterjev in vodnikom reševalnih psov za uspešno izpeljano vajo.


11. 11. 2017 Ferate Glinščica - Val Rosanda
Ne prevroče, ne prehladno, brez vetra... Pa še dovolj zgodaj, da še ni bilo množic... Dolga blond traverza, pa Nos in Roža, super razgibavanje!


5. 11. 2017 Vaja reševanje z žičnic - GRS Jesenice
Prav veliko mi niso dovolili slikat in snemat, saj so bili tako zagnani, da ni bilo časa. Pa vseeno par slik usposabljanja pred zimsko sezono. Žičnca bo, kot kaže, spet delovala in prav je, da obnovimo znanje...


28. 10. 2017 UIMLA - podelitev licenc novim članom
Pa sem le dočakal... 
Trije kolegi so danes prejeli znake in knjižice UIMLA, kar pomeni, da lahko čestitamo trem novim licenciranim mednarodnim vodnikom UIMLA.

Podelitev sta sicer izpeljala kolega iz SGVH  - UIMLA Hrvaška, predsednik g. Željko Gobec in  predsednik tehnične komisije g. Igor Komerički. V posebno čast pa nam je bilo, da nas je s svojo prisotnostjo počastil tudi gospod BIll Bailey, predsednik tehnične komisije UIMLA, ki se trenutno mudi v Sloveniji.

 

 


18. 10. 2017 Kongres ICAR 2017 - Andora
Nekaj utrinkov z letošnjega zasedanja ICAR v Andori. Gorata, razgibana, žepna dežela, ki živi od turizma. 
Skupina, ki deluje pod vodstvom Manuela Genshweina se je sestala že dva dni prej. Uradovali smo od zgodnjega jutra do kasnega večera. Počasi se tudi najbolj skrite malenkosti postavljajo na svoje mesto s konsenzom vseh vpletenih in upam, da bodo t.i. minimalni standardi res v kratkem ugledali luč sveta.

Prvi dan neuradnega zasedanja kongresa je namenjem praktičnim prikazom tehnike reševanja. Sodelujejo lahko vse članice, tema je bila letos reševanje iz velikih sten. Naša ekipa je prikazala hitro posredovanje v primeru, ko plezalec obtiči v zelo previsni steni ali celo pod streho.

Dobra stran naše vaje je bila, da je požela kar veliko zanimanje saj smo z zelo malo opreme zelo hitro in učinkovito opravili manever. Slaba straj je bila pa ta, da smo vse skupaj morali ponoviti kar desetkrat, vsaj petkrat v dežju. 

Žal tokrat ostalih delovnih točk nisem mogel obiskati, zato je foto material dokaj skromen.

VIDEO: UTRINKI, Pokazna vaja GRZS, lokalna pokazna vaja


Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!