Pravno obvestilo   tiskaj  english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Foto   Video   Povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Foto

Prikaz: 131 - 140 od 944
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
17.02.2016 Preizkus trdnosti snežne odeje in miniranje - Vogel
Tokrat je 1.minerska imela kaj početi, hehe. Janko, Iztok, Matic, Igor in moja malenkost, sami piromančki... Test stabilnosti je na več mestih pokazal nestabilnost, kar je bilo sicer pričakovati. Ampak, da je pa tak stiropor... Redko ga najdem, tokrat je bil pa res, tovarniško izdelan stiropor.
Zaradi lažjega dela smo eksploziv prožili električno. Pred vsakim proženjem sem opravil še CT preizkus trdnosti in hkrati uporabil SP2, brihtno sondo, ki mi bo v bodoče prihranila marsikatero kopanje...

Za vse radovedneže, smuka je odlična, vidljivost pa ne tako, hehe.


15.02.2016 Usposabljanje vodnikov reševalnih psov GRZS - helikopter
Sploh ni treba več gledati vremenske napovedi... Ko je na programu usposabljanje vodnikov reševalnih psov GRZS je garant slabo vreme, po možnosti dežuje. In tokrat ni bilo nič drugače. A smo z inštruktorji GRZS in s fanti iz SV vseeno v celoti izvedli predvideno usposabljanje.
Z reševalnimi psi v glavnem delujemo pozimi, kar pomeni, da ima vsak vodnik poleg psa, svojega zajetnega nahrbtnika še smuči. Za vnos dolgih predmetov v kabino delujočega helikopterja velja posebne režim in prav to je bila današnja vaja. Najprej, kot pravimo "na suho" in kasneje z delujočim helikopterjem smo vadili postopek, kako brez večjih zapletov spraviti v kabino in iz nje vso opremo in še psa.


13.02.2016 Posavski alpinistični klub - igre na snegu
Je takoj bolje, če je zima res zima. Včeraj še nekoliko sramežljiva, čez noč pa vedno bolj pogumna. In zjutraj se ni bilo bati, da ne bi imeli kje delati.
Zagnani so bili od hudiča, firbčni pa za tri. S tako ekipo je prijetno delati.


11.02.2016 Mt. Cocco - Kovk - turni smuk
Če je preveč pršiča tudi ni dobro... Sicer pa čudovit dan, čudovito okolje, skratka...


10.02.2016 Preizkus trdnosti snežne odeje in miniranje - Vogel
Pa ga je le nasulo, da nam je pika počila. Na mokro, zbito, skoraj ledeno plast je napadlo od 25cm pa kar do 40cm pršiča. Bi človek rekel, da se bo kar sam vsul v dolino... Tam, kjer je pobočje poraščeno z rušjem smo bili kar malo razočarani.
S tremi minami smo ga nekaj vseeno odpihnili, bolj za vzorec, kot kaj resnega.

Če ne drugega sem spet lahko primerjal "ročno" narejen profil z elektronskim zapisom "pametne sonde" SP2. Počasi začenjam verjeti, da je sonda vsaj enakovredna, če ne v nekaterih pogledih celo boljša, preciznejša, kot rka in oko.


08.02.2016 Seminar - sneg, plazovi, reševanje - Žabljak 2016-4
Pametna sonda SP2 je sedaj tudi v Črni gori. Seveda ni šlo brez poizkusov in testiranj. Najbolj pa je seveda zanimivo in bistvo vsega, da čim prej naštudiram kakšna je primerljivost meritev pametne sonde z ročno izdelanim profilom.
Tu sem lahko to počel v nedogled in rezultati so presenetljivo dobri. Bi si že upal trditi, da se lahko zanesemo na meritve izvedene z SP2. Bo pa potrebno še kar nekaj dest primerjav, da bom zadovoljen.


06.02.2016 Seminar - sneg, plazovi, reševanje - Žabljak 2016-3
VIDEO: Tečajniki, Vaja


05.02.2016 Seminar - sneg, plazovi, reševanje - Žabljak 2016-2

04.02.2016 Seminar - sneg, plazovi, reševanje - Žabljak 2016-1
Lani je na dan prihoda nametalo skoraj meter svežega snega in je količina skoraj ogrozila naš tečaj. Letos je ravno obratno. Še teden nazaj je bilo na smučišču pol metra snega, v četrtek, ko sem šel na ogled je smučišče kazalo debela rebra.
Sneženje v četrtek in pol petka je delno rešilo izvedbo načrtovanih aktivnosti. Na višini zgornje postaje spodnje sedežnice ga je bilo v kotanjah ravno dovolj, da smo lahko naredili odlične delovne točke. V četrtek sm obdelali vse z bodočimi inštruktorji, ki so nato v petek in soboto skoraj v celoti samostojno vodili skupine in v soboto popoldan tudi skupno vajo reševanja iz snežnega plazu.
Čudovit dan je še izboljšal počutje in energijo v ekipi in vajo smo oddelali tik-tak.
Nedelja je bila namenjena opazovanju snežne odeje, preizkusom, profilom in seveda testiranju nove pridobitve GSS Crne gore, elektronske sonde SP2, ki v pol minute izdela odličen profil snežne odeje.

 

FOTO: Instruktorji, Tečajniki, Preizkusi


30.01.2016 Sella Nevea - Kanin
Če drugega ni je tudi to dobro. In smo jo spet mahnili na Kanin. Zaradi super megle se je do C postaje bolj tipalo, kot smučalo. Nekoliko bolje je bilo kasneje pod Prestreljeniškim oknom v Tiho dolino. Pa spet nazaj gor do Sedla in navzdol do Prevale in po smučišču mimo Gilbertija v poden.


Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!