Pravno obvestilo   tiskaj  english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Foto   Video   Povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Foto

Prikaz: 131 - 140 od 972
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
01.07.2016 Črna gora 2016 - Durmitor - Kanjon Nevidio
Vsakič je drugačen, vsakič je zanimiv in nepredvidljiv. Mišo je špecialist, da težko najdeš takega in popotovanje skozi labirint kanjona Nevidio je z njim vedno zabaven.


30.06.2016 Črna gora 2016 - Durmitor - Kanjon Sušice
Škrčko ždrijelo, Dom Škrka z dvema jezerama, slap Skakalo in Susičko jezero... Vse lepo in prav e, da Susičkog jezera enostavno ni bilo. Tam, kjer bi morali plevati bujno rase trava in vsak se gre lahko Mojzesa ter točno po sredini jezera preči proti Domu u Sušici.


29.06.2016 Črna gora 2016 - Durmitor - Bobotov kuk
Še teden nazaj so mi kolegi reševalci poslali sliko vršnega dela vzpona, snega je bilo, kot sredi zime. En teden toplega vremena... Niti sledu več o kakšnem snegu. Še na severno stran, proti Lokvicam je snega premalo, da bi si sestop olajšal z dričanjem po čevljih.


28.06.2016 Črna gora 2016 - Durmitor - Crvena greda
Slab začetek, dober konec!? Vsaj kar se vremena tiče naj drži ta pregovor. V Žabljaku nič kaj posebej novega, čeprav se gradi in obnavlja na vsakem koraku.
Kot rečeno, nič kaj obetavno vreme, po malem dež in megla sta spremljala prvo turo na Crveno gredo. No, vsaj vroče ni bilo. Zaradi pogostega dežja, rože rastejo v polnem zamahu. Murke, Turške in Kranjske lilije, Zlato jabolko itd...


17.06.2016 Ferata Falkert
Falkert, eden od stotnije poraščenih dvatisočakov v skupini Nockberge. Pozimi primeren za smučanje, poleti za sprehod. Pri sosedih vsako dovolj navpično ploščo spremenijo v turistično zanimivo točko, so tudi tukaj napeljali jeklenice in ferata je dobro obiskana.
Takoj po dežju je bilo še malo spolzko, mahu je tu še dovolj, da je bolj zanimivo. Vredno obiska.


05.06.2016 Preizkus vodnikov reševalnih psov GRZS - Grohot 2016 - 2
Dodajam se fotke, ki jih je velikodušno odstopila Dragi.


04.06.2016 Preizkus vodnikov reševalnih psov GRZS - Grohot 2016
Komisija za reševanje iz plazov GRZS je tokrat s pomočjo Društva GRS Koroške organizirala letni del preizkusa za vodnike reševalnih psov na Grohotu.
V letošnjem letu je preizkus opravljalo 34 vodnikov in psov. Le dva sta bila neuspešna, ostali pa so dobro opravili svojo nalogo. Posebej je razveseljivo, da je vseh sedem vodnikov z mladimi psi uspešno prestalo prvo resno preizkušnjo in dobro napredujejo v programu šolanja.

Hvala kolegom s Koroške za dobro pripravo in izvedbo preizkusa.


29.05.2016 Izpitna tura za vodnike PZS - Mala Mojstrovka 2016
Ena najboljših skupin doslej, morda celo najboljša. To se je pokazalo tudi na teoretičnem delu izpita, kjer ni bilo niti enega zagovora!! Česitke!
PRav tako je izpitna tura kljub izredno zahtevnim pogojem potekala hitro, tekoče, z dobro komunikacijo med kandidati in skupinami.
Stena Male Mojstrovke je še dodobra pokrita s snego,. Predvsem na policah in v grapah je snega nenormalno veliko. Pravzaprav sem bil v hudi dilemi ali turo sploh izpeljati... Ljudem je treba zaupati, jim naložiti odgovornost in jih postaviti pred izziv in v realno situacijo. Takrat se najbolje pokaže, če so iz pravega testa.
In so bili, prav vsi. Nekaj celo nadpovprečno dobrih, s čimer si so prislužili pohvalo in le pet pripravniških tur. Čestitke.


28.05.2016 Izpopolnjevanje vodnikov PZS - Nanos - 28.05.2016
Prvi vroč dan tega začetka poletja smo preživeli na Nanosu. Še dobro, da je pihljalo, sicer bi se skuhali. Tokrat je za vadišče služil kraški rob nekaj 100m od Vojkove koče.
Obdelali smo vse predvideno, pa še kaj zanimivega smo dodali. Celoten stebriček smo našpikali s klini, naredili nekaj sidrišč, zahtevno vrvno ograjo, spust po vrvi in še kaj...


21.05.2016 Tečaj vodnikov reševalnih psov GRZS - Jezersko 2016
Med 19. in 22. majem je Komisija za reševanje iz plazov tradicionalno organizirala tečaj za Vodnike reševalnih psov v iskanju pogrešanih oseb. Kar 33 se nas je nateplo na Virnikovo planino. Pridružili so se nam še gostje iz KZS in reševalne službe Mostar.
Dneve smo izkoristili za aktivno delo s psi. Večere pa so nam popestrili predavatelji z zanimivimi predavanji o šolanju psa. Kolegica nam je predstavila delo zaupnika in prikazala kako poteka razbremenilni pogovor z reševalci, ki so pri svojem doživeli travmatično izkušnjo.
Razšli smo se z nasvidenje na Koroškem, kjer bomo čez 14 dni organizirali preizkus usposobljenosti za vse udeležence tečaja.

VIDEO: Seminar, Iskanje


Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!