Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Galerija

Prikaz: 141 - 150 od 1020
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Iskanje:  
26. 3. 2017 KZS ERP - vrvna tehnika 2017
Spet smo (so) viseli, se vzpenjali, dričali in spuščali. Večina jih zdaj kar nekaj zna in se ni za bati, da bi jim kje gravitacija delala težave...


16. 3. 2017 Zupančičeva, Pripravniška in Direktna grapa
Gori, doli, gori... Ni ravno tako, kot sem včasih počel, zdaj gre bolj počasi...
Nazaj grede, ko sem pod Pripravniško zijal naokoli kam bi še zavil, ugledam grapico kakih 100m levo, južno od vstopa v Pripravniško. Stopinj ni bilo videti, razen par skal, ki so tu in tam štrlele iz snega, je izgledalo, da se da pošpancirati do vrha grebena. 
In se je dalo. Slabih 200m, tam okoli 45°. Če se je kdo že potikal tu naj se oglasi, da ne bom krive vere širil. Sicer pa naj ostane ime Direktna grapa.


12. 3. 2017 Tečaj za vodnike reševalnih psov GRZS - Vršič 2017
Je bil že čas, da po mnogih letih enkrat posije sonce. Dobesedno. Kar nekaj let zapored nas je spremljala smola. Požled in vetrolom, nemogoče veliko snega ali pa preprosto dež. Tokrat pa šajba.
Žal smo zaradi neugodnih snežnih razmer tečaj premaknili v marec in ga razdelili na dva dela, a se je izplačalo. Odlične razmere za delo, 35 vodnikov in psov. 

Zahvala za dobro izvedbo tečaja gre seveda inštruktorjem. Ker pa prazna vreča ne stoji pokonci, tudi osebju Erjavčeve koče, kjer so skrbeli, da smo bili siti.


12. 3. 2017 Grape v Grebencu in M. Mojstrovka
Rana ura, zlata ura in en kup užitka. Titan in keramika pa tudi dobro služita.


2. 3. 2017 Lisca - zavarovana pot
Za test bo dobra, sem si dejal... Po šestih tednih prisilnega počitka...
Nekaj snega je še obležalo izpred par dni tako, da je bil dostop bolj drsalnica, kot sprehod po gozdni poti. Da o sestopu ne govorim. Vmes pa...
Vzpon je na žalost kratek, vendar na nekaterih mestih prav iznajdljivo izpeljan. Škoda, da namesto klasične zavarovane poti niso uredili ferate z vsemi značilnostmi, ki jih ferata lahko ponudi. Sem prepričan, da bi marsikateri turist več obiskal osamljeno gostišče na vrhu Lisce. 

 


20. 2. 2017 Izpopolnjevanje vodnikov PZS - Vršič 2017
Trije čudoviti dnevi, 50 super udeležencev, en kup zanimivih opravil. Po odzivih sodeč nam je kar ratalo. 
 


16. 2. 2017 Kanin - igre na snegu
Če kje, potem je sneg na Kaninu! Pa še to je zadnje čase malo vprašljivo, hehe! Pa smo ga vseeno našli dovolj in še več, da je delo odlično steklo.
Kanin sicer ostaja Kanin le, da je ekipa pomlajena, polna idej in delajo, da se kar kadi. Ko spoznaš Francija, ki ekipo vodi, odločitev, da morajo vsi nadzorniki in reševalci obvaldovati reševanje v snežnih plazovih ni presenetljiva. In smo se zadnje tri dni podili in rili in veliko naučili.
Pripravil sem dokaj velik poligon in simulacijo kar 6 zasutih na globini meter ali več. In igre na snegu so se lahko začele.
Seveda pa delo ne teče, kot bi moralo, če udeleženci niso zagnani, polni elana tako, da sem na čase že malo na škrge dihal.

Skratka, čestitke vsem za pridobljeno znanje in opravljene preizkuse! 


11. 2. 2017 Izpit za reševalce GRZS - Zelenica 2017
Ravno prav sneženo je bilo, da se je dalo oddelati vse načrtovano. 
Dobra generacije z izstopajočimi še boljšimi posamezniki.
Žal enostavno ni bilo časa poslikati še ostalih delovišč, kjer se izvajal štafetni spust, iskanje z lavinsko žolno, sidriča itd. 

Čestitke vsem! 


23. 1. 2017 DNEVI VARSTVA PRED SNEŽNIMI PLAZOVI 2017
Dnevi varstva prd snežnimi plazovi v organizaciji Komisije za reševanje iz plazov GRZS so za nami.
Na Pokljuki smo preživeli dva čudovita dneva. Kljub skromni snežni odeji smo izpeljali vse začrtano. Zaradi skope zime je bilo udeležencev nekoliko manj, kar pa je omogočilo, da smo namesto informativnega seminarja, izpeljali pravo šolanje. To pomeni, da je je vsak udeleženec lahko oddelal vse vaje samostojno. Postavili smo različne izzive, ki smo jih skupaj reševali, pregledali in komentirali smo opremo udeležencev, skratka inštruktorji so se lahko posvetili vsakemu udeležencu posebej.

Za uspešno izvedbo gre zahvala najprej udeležencem za izjemno dobro sodelovanje in seveda inštruktorjem in skupini reševalcev GRS Radovljica za izpeljano pokazno vajo ter Centru Pokljuka za posojene motorne sani.


23. 12. 2016 Leto 2016
Za vse, ki se sprašujete kam sem poniknil? Hja, na dopustu sem, kajpak! 
Dandanes nisi in, če ni na tebi vsaj malo keramike ali titana. No, dobri dohtarji so poskrbeli, da je to urejeno, s pogona na dve bergli sem že v pogonu na dve nogi, pa še izboljšuje se... 

Zame, v zadnjem desetletju, eno najboljših gorniških let.... Sicer mi Matija dela sive lase, po drugi strani pa sem strašno ponosen nanj in na njegov gorniški napredek. Samo tako naprej!

Vsem, prav vsem, želim vesele praznike. V prihodnjem letu pa predvsem zdravja in varen korak!

SREČNO NOVO LETO 2017!
HAPPY NEW  YEAR 2017!
नयाँ वर्ष 2017!
KHUSA NAYA BARSA 2017! 

 

 


Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!