Pravno obvestilo   tiskaj  english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Foto   Video   Povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Foto

Prikaz: 141 - 150 od 959
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Iskanje:  
12.03.2016 KZS - ERP - tečaj vrvna tehnika - 2016
Šesnajsta generacija je zaključila usposabljanje. Malo nas je zeblo, malo nas je pral dež, ampak z dobro voljo se vse da. Nekaj so pripomogli tudi krofi in obilo smeha.
Kot v vsaki generaciji, ne gre pozabiti nekaj izstopajočih izjem, ki so pridno pomagali pri postavljanju poligonov in na koncu vzorno pospraviljali opremo. Vsem najlepša hvala za pomoč!


08.03.2016 Vršič - zimska idila
Si nisem mislil, da bom še to zimo sit snega. No, ne čisto zares, ampak zadnjih par 100m do bajte je bilo pa res takih, da sem skoraj pomislil, a mi je to treba...

Snega kolikor ga hočeš, slabe tri metre. Suh, kot poper. Brez smuči si v trenutku zapičen do pasu. Erjavčeva komaj, da kaj kuka izpod debele snežne odeje. Bog ne daj, da bi sedaj deževalo... Ostrešje bi verjetno vzelo dopust in šlo rakom žvižgat.

Ne, ne, nič ni narobe s fotlcem. Malo se ga moram še navadit, pa sem se igral. Vse ima, samo mleka ne daje...!

 


26.02.2016 Tečaj vodnikov reševalnih psov GRZS - Vršič - februar 2016
Snega dovolj, vreme drži, udeležencev veliko... Skratka, po lanskem sušnem letu nam je letos uspelo izpeljati odličen tečaj v odličnih razmerah. Na okroglo 30 vodnikov se je več ali manj zabavalo in delalo 4 dni in spet ali dodalo ali obnovilo znanje svojega psa in ne nazadnje obogatilo tudi svoje osebne izkušnje.
Kolegi iz Bosne, Italije in Avstrije ter Kinološke zveze so bili zadovoljni z organizacijo in izvedbo.

Tokrat gre vsekakor posebna zahvala osebju Erjavčeve koče z Benotom na čelu. Poskrbeli so, da smo se počutili, kot doma.


21.02.2016 Izpopolnjevane vodnikov PZS - Vršič - 20.-22.02.2016
Končno enkrat za spremembo prave razmere in odlično izpeljano izpopolnjevanje. Še v petek je snežilo, kot za stavo in naslednja dva dni je bilo res užitek križariti po Vršiču. No, za smučarje malo bolj, za pešake pa malo manj!?

 

VIDEO: prva skupina, druga skupina


18.02.2016 Drytooling - Mlačca-Mojstrana
Nekaj utrinkov z današnjega zviranja v pečinah v soteski Mlačca. No, jaz sem bil bolj za kviht...


17.02.2016 Preizkus trdnosti snežne odeje in miniranje - Vogel
Tokrat je 1.minerska imela kaj početi, hehe. Janko, Iztok, Matic, Igor in moja malenkost, sami piromančki... Test stabilnosti je na več mestih pokazal nestabilnost, kar je bilo sicer pričakovati. Ampak, da je pa tak stiropor... Redko ga najdem, tokrat je bil pa res, tovarniško izdelan stiropor.
Zaradi lažjega dela smo eksploziv prožili električno. Pred vsakim proženjem sem opravil še CT preizkus trdnosti in hkrati uporabil SP2, brihtno sondo, ki mi bo v bodoče prihranila marsikatero kopanje...

Za vse radovedneže, smuka je odlična, vidljivost pa ne tako, hehe.


15.02.2016 Usposabljanje vodnikov reševalnih psov GRZS - helikopter
Sploh ni treba več gledati vremenske napovedi... Ko je na programu usposabljanje vodnikov reševalnih psov GRZS je garant slabo vreme, po možnosti dežuje. In tokrat ni bilo nič drugače. A smo z inštruktorji GRZS in s fanti iz SV vseeno v celoti izvedli predvideno usposabljanje.
Z reševalnimi psi v glavnem delujemo pozimi, kar pomeni, da ima vsak vodnik poleg psa, svojega zajetnega nahrbtnika še smuči. Za vnos dolgih predmetov v kabino delujočega helikopterja velja posebne režim in prav to je bila današnja vaja. Najprej, kot pravimo "na suho" in kasneje z delujočim helikopterjem smo vadili postopek, kako brez večjih zapletov spraviti v kabino in iz nje vso opremo in še psa.


13.02.2016 Posavski alpinistični klub - igre na snegu
Je takoj bolje, če je zima res zima. Včeraj še nekoliko sramežljiva, čez noč pa vedno bolj pogumna. In zjutraj se ni bilo bati, da ne bi imeli kje delati.
Zagnani so bili od hudiča, firbčni pa za tri. S tako ekipo je prijetno delati.


11.02.2016 Mt. Cocco - Kovk - turni smuk
Če je preveč pršiča tudi ni dobro... Sicer pa čudovit dan, čudovito okolje, skratka...


10.02.2016 Preizkus trdnosti snežne odeje in miniranje - Vogel
Pa ga je le nasulo, da nam je pika počila. Na mokro, zbito, skoraj ledeno plast je napadlo od 25cm pa kar do 40cm pršiča. Bi človek rekel, da se bo kar sam vsul v dolino... Tam, kjer je pobočje poraščeno z rušjem smo bili kar malo razočarani.
S tremi minami smo ga nekaj vseeno odpihnili, bolj za vzorec, kot kaj resnega.

Če ne drugega sem spet lahko primerjal "ročno" narejen profil z elektronskim zapisom "pametne sonde" SP2. Počasi začenjam verjeti, da je sonda vsaj enakovredna, če ne v nekaterih pogledih celo boljša, preciznejša, kot rka in oko.


Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!