Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Galerija

Prikaz: 11 - 20 od 1038
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
2. 7. 2019 Črna gora 2019 - Bobotov kuk-2
FOTO 1


1. 7. 2019 Črna gora 2019 - Crvena greda
Kot vsako leto, prva, spoznavna tura... Crvena greda. Mal skoz gmajno, malo po travi in kršu in smo zmagali... Vreme brez oblaka, že malo kičasto. Pa to bi še šlo, ampak vročina je bila pa ubitačna. Pa še borovci so otrešali cvetni prah, ki se je veselo lepil na znojno kožo.


28. 6. 2019 Ferata - Jermanov slap - Martuljek
Žejen sigurno nisi, ker ferata teče tik ob hudourniku in slapu Jerman. Si pa lahko na koncu nekoliko utrujen. Skratka, zelo zanimiva, dobro andelana ferata, ki je še manjkala v zgornjesavski dolini. 


23. 6. 2019 Šolanje ZPVS - izpit iz PP in orientacije
Dva pomembna segmenta šolanja sta skoraj zaključena. Prva pomoč in orientacija, oba predmeta sta še kako pomembna, da vodnik zna pripraviti turo in jo odvoditi kakor si jo je zamislil, prva pomoč pa... Ja, no... Kdaj se tudi kaj zgodi in je treba ukrepati. 
Vsa pohvala predavateljem, Jože in Gorazd ste opravila odlično delo in tudi izpite izpeljala profesionalno.

Ne gre pa pozabitim, da brez trdega dela in treninga, učenja in ponavljanja na strani kandidatov tudi ne gre. In tudi oni so opravili, kar se od njih pričakuje. Tudi 4 urni izpit iz orientacije, kljub dežju, jim ni prišel do živega. 
Tudi izpit iz PP ni bil od muh. Gorazd že ve kako se tej stvari streže. Vsak je moral oživljati, vsak pokazati pristop k ponesrečenemu in prvi pregled, da o povijanju in imobilizacijah ne govorim.
Odlično pomladno delo smo opravili in zvečer smo si do jeseni segli v roke. 


19. 6. 2019 Čez Kriško steno v Vrata - 19.06.2019
Pa pravijo, da je poletje. Malo morgen. Celo na vzhodnih pobočjih je še možno čevljesmučati.


18. 6. 2019 Grančišče - hrib za hišo - Streha - zadnji poizkus - 18.06.2019
Zmagal! Po dveh sezonah poizkusov, no, kdaj je bil tudi malo len, mu je uspelo. Dvojna streha, ki se boči v sredini hriba za hišo je premagana. 
Naključje ali ironija... Ves čas mu je manjkal ravno oprimek, ki ga je zakrival klin "jeseničan", zabit pred 35 leti z mojo roko, ko sva z Borutom isto streho splezala z lojtricami in na ho-ruk!


16. 6. 2019 Šolanje ZPVS - Vodenje in vrvna tehnika
V hribih je kljub izjemnemu vremenu še kar znosno, ampak na Primorskem... Kljub zgodnjim uram... Vipava je le Vipava... 
Pa smo zmogli. Čestitke tudi vsem kandidatom, vsi do zadnjega so odlično opravili naloge in vaje.


14. 6. 2019 Šolanje ZPVS - Prva pomoč in improvizacija
Še 5 čudovitih in delavnih dni v hribih! Tokrat nekoliko manj sproščeno, saj smo imeli celoten seminar na obisku nadzornika-inštruktorja UIMLA, eden iz Belgije in drugi iz Češke, ki sta preverjala in dokumentirala podajanje vsebin v procesu šolanja za mednarodnega planinskega vodnika.
Vseno je bilo kar zabavno, pripravljeni smo dobro, kandidati so odlični... Čeprav se je včasih jezikovno malo zapletno, sem osebno s seminarjem zelo zadovoljen. Upam, da sta tudi kolega nadzornika dobila tak vtis? Naslednjič nadzor pričakujemo jeseni, ko bo šlo še malo bolj zares.


2. 6. 2019 Šolanje ZPVS - Orientacija in Geologija
UH, sem imel kar malo treme... Klub stotinam izpeljanih tečajev in seminarjev. Prvi večdnevni sklop šolanja kandidatov za mednarodne planinske vodnike... Pa se je odlično izšlo.

Prvi del je obsegal celovito orientacijo, klasično in satelitsko, pripravo ture, predavanja iz geologije, geografije, varnosti v gorah in ocene tveganja... 
Ker poizkušamo za posamezne teme najti najboljše predavatelje, seveda nismo mogli mimo Boruta Peršolje, ki se je z veseljem odzval in odlično predstavil temo, ki bi lahko bila precej duhamorna in dolgočasna. Zato tudi na tem mestu lepa hvala.

Za orientacijo pa sem nahecal Joža Kamenška, ki se je odlično pripravil in dve in poldnevni seminar orientacije izpeljal več, kot odlično.

Čez slaba dva tedna nas čaka novih 5 dni v hribih skupaj s tujimi nadzorniki tehnične komisije UIMLA, ki bodo nadzirali vsebine, kvaliteto in predvsem nivo izvajanja na našem šolanju. Bo še zanimivo.


7. 5. 2019 Treking Nepal - Langtang 2019 - Povratek

Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!