Pravno obvestilo   tiskaj  english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Foto   Video   Povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Foto

Prikaz: 11 - 20 od 983
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
09.07.2018 Ledeniški tečaj SGVH - Oberwalderhutte
Na tečajih je največji uspeh, če zadaneš lepo vreme. V glavnem smo vedno mokri, nas zebe ali pa so razmere za delo slabe. In tokrat ni bilo nič drugače. 
Vseeno smo v štirih dneh iztisnili maksimum. Drugo polovico tečaja se nam je pridružil še Matej, ki je izdatno pripomogel k kvalitetni izvedbi. Pogoji za delo so v koči Oberwalderhutte odlični, okolica pa tudi ne skopari z odličnimi razpokami, ki omogočajo odlično delo.

VIDEO: 1, 2


24.06.2018 Škocijan - Kanzianiberg
Nas je bilo, ko Rusov... Po lojtrci gor, pa po lojtrci dol in tako v nedogled... Sploh se niso naveličali...
Pol pa še jagode za nagrado...


17.06.2018 Ferate Škocjan - Kanzianiberg
Danes sva obdelala še drugo polovico labirinta ferat. 


16.06.2018 Krn - smer Silva Korena
Tako je strmo, da je še trava privezana... Sicer pa fino v senci, da ni vroče...
Bajta pa kljub obilici obiska, začetku sezone in lepemu vremenu...ZAPRTA!


10.06.2018 Ferata Winklturm - Torre Clampil - 10.06.2018
Glih pravšnja za začetek sezone... Spodnjih 20m jeklenice še ni pritrjene  (pozimi jeklenico snamejo, da je plazovi ne potrgajo) na kline tako, da je malo bolj zanimivo...


02.06.2018 Ferate Škocjan - Kanzianiberg
Labirint ferat, bi lahko rekel. Mimogrede se znajdeš pred začetkom kakšne, ki si jo malo prej že splezal, toliko jih je. Ene, tiste ta mokre, skozi kamine, so še posebej zanimive!? Fajn je tudi to, da ni prav nobenih oznak in se moraš kar sam znajt...


30.05.2018 Sedmera - Komna - Črno jezero - Viševnik
Super tura za začetek sezone. Zaplate snega popestrijo hojo, vode je v izobilju... 


20.05.2018 Komna - Lanževica

Nenavadna zima, nenavadna pomlad. Bi znale biti tudi razmere za ta čas nenavadne. Zato se vsako pomlad odpravim malo naokoli, da me kasneje v sezoni kaj ne preseneti. He, he, že sedaj me je presenetilo... Snega na višini Komne v izobilju. Če bi malo izbiral flike bi bilo dobro še za smučarijo. 
Po drugi strani pa... (žal je škripnila spominska kartica v fotlcu), sva srečala kar pet kač, s karo vzorcem, tačrnega in še slepca, ki mu ni za zameriti, da se je znašel sredi snega...


13.05.2018 Ferata Ožarjeni kamen - Voket-Pršivec

Se je Andrej kar namatral...Ni, kaj! En tak miks med ferato in zavarovano potjo po izredno markantnem in izpostavljenem stebru v predelu Pršivca, ki se imenuje Voket (Vokt, po domače).
Ime vzpona Ožarjeni kamen je verjetno zato takšno, ker je celotna smer obrnjena na vzhod in jo sonce že zgodaj začne žgat.
Me pa tudi malo spominja na virtuoza Frančka, ki je napisal istoimensko knjigo. Zakaj? Ker je, vsaj zame, to kompleksna tura, kjer je vse malo drugače, kot si predstavljaš glede na opis. Kot pri Frančkovih smereh...!?
Dostop strm, skozi podrtijo in po pesku, da ti že na zaćetku da vedeti, da si v Bohinju. Jeklenica je kar precej tanka, da oprijemanje postane zanimivo, pritrjena je v ušesa svedrovcev in ni odmaknjena od stene, da imaš nekaj dela s samovarovanjem... Sestopaš pa v hrib, dokler se stezica strmo ne prevesi v ogromen graben, kjer je vse poplačano saj skoraj do dna lahko tečeš po deviškem pesku. No, dokler ga množice ne bodo vsega spravile v dolino, hehe.

 


05.05.2018 MountainSafeti.info - Stubai 2018 - Train the trainers - delavnice
Ta dva dni je šlo pa zares. Vsak vse, je bilo vodilo. Naša naloga je bila vsem pokazati vse postopke, zaporedje, skoraj do giba poenoteno, sinhronizirano skupaj s tekstom, ki sodi zraven.

 

VIDEO: delavnice-1, delavnice-2


Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!