Pravno obvestilo   tiskaj  english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Foto   Video   Povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Foto

Prikaz: 31 - 40 od 983
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
24.03.2018 Izpit za vodnike PZS - Pokljuka 2018
Pa smo jih vdeli... Še ene zimske izpite za vodnike PZS, ki so se tokra odvijali na Pokljuki, oziroma na Viševniku in okolici. Prav izbrane razmere za takšno početje. Od klož, suhega pršiča do prav tapravih ledenih vesin, kjer smo izvajali vse mogoče tehnične naloge. Dodali smo še obilico orientacije, oceno tveganja in iskanje z lavinsko žolno...

Eni zelo, eni manj, eni pa še malo manj uspešni, smo se popoldan razšli z večno obljubo novopečenih vodnikov: "Ja, bomo trenirali in dodajali znanje...". Upam, da res?

Hvala super ekipi inštruktorjev, ki so dali vse od sebe, da smo in tečaj in izpit izpeljali na visokem, profesionalnem nivoju.


22.03.2018 Teranova smer - Dolgi hrbet - 22.03.2018
Končno umit dan in dovolj hladen, da ti kaj na glavo ne prileti... Pa je sine peljal očeta v hribe... 


19.03.2018 Srečanje Alpe-Adria - Planica 2018
Vsake tri leta pridemo na vrsto... Kot bi trenil mine tri leta in spet se ukvarjamo s pripravo, z vremenom... Vreme nam jo je malo zagodlo, zato je Vršič odpadel. Vse skupaj smo izpeljali v Planici, kjer je snega ravno še dovolj, pa še luknje smo imeli že pripravljene, ker smo na istem mestu dan prej izpeljali izpite za naše vodnike reševalnih psov. 
Žal tokrat kolegov iz Reke ni bilo, okvara kombija nekje v Franciji... Smo pa toliko bolj bučno razpravljali s kolegi iz Avstrije in Italije.

Vsem se iskreno zahvaljujem, gostom in domačim reševalcem za udeležbo, predvsem pa rateškim fantom za pomoč pri organizaciji in izvedbi!


17.03.2018 Izpit vodnikov reševalnih psov GRZS - Planica 2018
Plazišče oz. delovišče smo pripravili že dan prej. Tokrat je bilo res zelo veliko plazišče, sestavljeno kar iz treh pravih plazov, po sredini je tekla hudourniška struga, med izpitom je pa še na pol deževalo na pol snežilo. Skrtaka... Res izredno zahtevne razmere in zahteven poligon za preizkus pasjih prijateljev. 

Izpit oz. preizkus je opravljalo 15 vodnikov. Vsi so se maksimalno potrudili. Eni so zaključili bolj, drugi malo manj uspešno.

Hvala vsem petkovim pomagačem in vsem markerjem na sobotni preizkušnji.


11.03.2018 Stubeck-2370m in Faschaunereck-2614m_skoraj - 11.03.2018
Kdaj pa kdaj je že prav, da vreme ne služi najbolje... Se vsaj spomnimo kaj megla pomeni za orientacijo in kaj za spust s smučmi. Skoraj bi lahko zapisal, da pojma nimaš al se pelješ v breg al z brega...  Dobra izkušnja za vse.

Sicer pa odlična organizacija v režiji Matije in Miha, vse je klapalu... No, če bi bilo kanček več snega... Letos ga je pri nas občutno več, kot pri sosedih. Vsaj nekaj.
Matija ne pozna milosti... Popoldan prvega dne, ko smo se vrnili s ture, smo naredili še kratke delavnice "Tovariška pomoč zasutim v plazu". Kot je bilo razumeti, so bili vsi zadovoljni!?


08.03.2018 Izpit za vodnike PZS - 2018
Skor škoda takega vremena za izpit. Po drugi strani pa... odlične razmere in pogoji ravno za super turo takšne kategorije. Oba sta se odrezala in opravila malo naporno, malo pa tudi zahtevno preizkušnjo. 
No, saj se na slikcah vidi, kaj smo počeli...


07.03.2018 Viševnik malo po svoje
V eni uri s popolnega pršiča v popolno brozgo... Ampak zgodaj zjutraj je pa še vse suho in trdo.


03.03.2018 Tečaj za vodnike reševalnih psov GRZS - Vršič 2018
Zima nam je bila naklonjena! Neomejeno snega, kar pomeni odlični pogoji za delo. Luknje za trening so bile tudi do meter in več globoko, delalo se je kar na petih deloviščih hkrati. 

Obilice snega je povzročila tudi obilen obisk. Kar 45 vodnikov se je zbralo na tečaju. Gostili smo kolege iz Hrvaške, Bosne, Črne gore in KZS.

Ob zaključku pa še krst. novih članov...

VIDEO: Krst

Vsem hvala za udeležbo in vložen trud, da je vse potekalo BP.


25.02.2018 Igre na snegu - začetni tečaj
Če ne bi vedel, bi vzrok iskal bog ve kje! Nove baterije oz. 90% napolnjenost je pokazala naprava... V par urah na -15°C je bilo energije samo se 20%, nekatere naprave so celo pokazale opozorilo za menjavo baterij. 

Sicer pa kljub sibirskemu marazu zagnani slušatelji, ki so se podili po poligonu gor in dol... Vmes smo malo še kopali, sicer bi primrznili.


24.02.2018 Izpopolnjevanje vodnikov PZS - Vršič 2018
Juhuhu, sneg je tu! No, zdaj ga je pa že skoraj dosti. Počasi naj se umiri, da bo spet kaka grapa padla in se bo dalo brez skrbi smučati.

Za seminarje in tečaje je prav bogovsko. Povsod odlične razmere. In tako smo spet rili, kopali, iskali, malo tudi padali in preizkušali sposobnosti s cepinom. Skratka zabavno in poučno.


Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!