Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Galerija

Prikaz: 71 - 80 od 1037
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
30. 5. 2018 Sedmera - Komna - Črno jezero - Viševnik
Super tura za začetek sezone. Zaplate snega popestrijo hojo, vode je v izobilju... 


20. 5. 2018 Komna - Lanževica

Nenavadna zima, nenavadna pomlad. Bi znale biti tudi razmere za ta čas nenavadne. Zato se vsako pomlad odpravim malo naokoli, da me kasneje v sezoni kaj ne preseneti. He, he, že sedaj me je presenetilo... Snega na višini Komne v izobilju. Če bi malo izbiral flike bi bilo dobro še za smučarijo. 
Po drugi strani pa... (žal je škripnila spominska kartica v fotlcu), sva srečala kar pet kač, s karo vzorcem, tačrnega in še slepca, ki mu ni za zameriti, da se je znašel sredi snega...


13. 5. 2018 Ferata Ožarjeni kamen - Voket-Pršivec

Se je Andrej kar namatral...Ni, kaj! En tak miks med ferato in zavarovano potjo po izredno markantnem in izpostavljenem stebru v predelu Pršivca, ki se imenuje Voket (Vokt, po domače).
Ime vzpona Ožarjeni kamen je verjetno zato takšno, ker je celotna smer obrnjena na vzhod in jo sonce že zgodaj začne žgat.
Me pa tudi malo spominja na virtuoza Frančka, ki je napisal istoimensko knjigo. Zakaj? Ker je, vsaj zame, to kompleksna tura, kjer je vse malo drugače, kot si predstavljaš glede na opis. Kot pri Frančkovih smereh...!?
Dostop strm, skozi podrtijo in po pesku, da ti že na zaćetku da vedeti, da si v Bohinju. Jeklenica je kar precej tanka, da oprijemanje postane zanimivo, pritrjena je v ušesa svedrovcev in ni odmaknjena od stene, da imaš nekaj dela s samovarovanjem... Sestopaš pa v hrib, dokler se stezica strmo ne prevesi v ogromen graben, kjer je vse poplačano saj skoraj do dna lahko tečeš po deviškem pesku. No, dokler ga množice ne bodo vsega spravile v dolino, hehe.

 


5. 5. 2018 MountainSafeti.info - Stubai 2018 - Train the trainers - delavnice
Ta dva dni je šlo pa zares. Vsak vse, je bilo vodilo. Naša naloga je bila vsem pokazati vse postopke, zaporedje, skoraj do giba poenoteno, sinhronizirano skupaj s tekstom, ki sodi zraven.

 

VIDEO: delavnice-1, delavnice-2


4. 5. 2018 MountainSafeti.info - Stubai 2018 - Train the trainers - gostje
Sestanek na najvišji ravni, bi lahko rekli...
Skratka, zbrali so se predsedniki ali direktorji ali namestniki največjih "playerjev", ki tvorijo vodstvo MS.i.
Dodal sem še naše tri fante, ki bodo skupaj z mano, upam, pomagali tudi v Sloveniji dvigniti nivo lavinske varnosti oz. vsaj osveščenosti.


3. 5. 2018 MountainSafeti.info - Stubai 2018 - Train the trainers - priprava-snemanje
Kot rečeno... S snemanjem je vedno križ. Je že vse posneto, pa režiser ugotovi, da nekaj fali ali da je nekdo narobe držal roko, da ni bil enako oblečen, kot v prejšnjem posnetku...

In smo ponavljali, ponavljali in v tem primeru, razkopali cel hrib... Še dobro, da je tu snega še v izobilju.


1. 5. 2018 MountainSafeti.info - Stubai 2018 - Train the trainers - priprava
Naše tretje delovno srečanje v šetih letih. 7 dni na snegu...No, skoraj. Vsaka tako kompleksna zadeva, kot je usposabljanje inštruktorjev za inštruktorje, Train the trainers, terja ogromno priprav.
Tokrat, ko s projektom priprave učnega gradiva z minimalnimi standardi za reševanje iz plazov zaključujemo, smo se lotili še učnih filmov, ki bodo del materiala, ki bo na voljo na spletu. Zato še toliko več priprav, kalkuliranj, urikov itd.


26. 4. 2018 PETZL PPE - obnovitev licence
Vsakič grem rad v PETZL. Prijazni, nasmejani...predvsem pa visoko strokovni. Pri pregledu varovalne opreme se lahko zanaseš izključno na znanje in vedenje kje poiskati informacije. Še najbolj elegantno je, da ti jih nek strokovnjak posreduje na enem mestu, hkrati s praktičnim prikazom in podrobno razlago.
Ponovno smo izvedeli nekaj podrobnosti, ki jih ne najdeš v nobenih navodilih, katalogu ali celo standardu. Predstavili so veliko novosti na vseh segmentih. 


21. 4. 2018 Velika Mojstrovka - za dušo...
Ni bilo časa ne snemat, ne fotkat...
Firn pa tak, da...


15. 4. 2018 Orientacija v praksi - Rute 2018

Joj, a mi je tega treba.... Seveda je, če so le ljudje pripravljeni trenirati, delati, se kaj naučiti... In so me nahecali. Pripravil sem zanimiv izlet, v glavnem brezpotje, gamsje stečine, lovske steze, kaka vlaka. 
Škoda je le, da je v glavnem največ ljudi močnih na obljubah, ko je pa treba... No, saj veste. Ampak se splača potrudit za tiste, ki so pripravljeni kaj zase naredit.

Skratka, odlična orientacija v praksi. Sicer brez počitka, samo teraj... še kadit nisem imel časa...Na koncu smo zadeli tudi v gostilno na pi..., aja, na analizo.


Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!