Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Galerija

Prikaz: 81 - 90 od 1037
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Iskanje:  
13. 4. 2018 Adrenalinski park - usposabljanje - Straža, Bled 2018
Sezona se začenja, bi lahko rekli. Inštruktorji v pustolovskih parkih morajo biti dobro usposobljeni, da lahko svetujejo, naučijo in če je sila tudi rešujejo. Zato smo za vse inštruktorje, ki delujejo po različnih adrenalinskih parkih pripravili delavnice na temo Reševanje visečega gosta!

In smo se fino zabavali, veliko delali in se, upam, tudi nekaj naučili.


8. 4. 2018 Izpopolnjevanje vodnikov PZS - Valvasor 2018
Saj je fino, če vreme služi ampak, če ljudje niso zagnani ni nič. No in tile, obe izmeni, so bili. Vesel sem, da smo kljub zelo zahtevnim temam uspeli izpeljati zadani cilj "vsi vse"! 
Pedagoško in didaktično smo končno oddelali seminar, kot je treba. Najprej kratka teorija s slikcami, potem komplet manevri na suho v prostoru, naslednji dan pa kar na polno, v steno oz. previs.
Dejansko so čisto vsi naredili vse naloge iz orientacije, pa ne v učilnici ampak na terenu in čisto vsi, brez izjeme, opravili spust in samoreševanje pod obremenitvijo, se pravi v zraku, da goljufanje gravitacije ni bilo mogoče.

Čestitke vsem!


2. 4. 2018 Stubeck-2370m - 02.04.2018
No, danes smo vsaj videli kje smo bili zadnjič v popolni megli... Čudoviti tereni... Brez težav se pripelješ prav do avta.


28. 3. 2018 Vaja vodnikov reševalnih psov GRZS - helikopter - 28.03.2018

Vreme nam je služilo... Je takoj boljše vzdušje za delo. Tokrat smo običajnim vajam s helikopterjem dodali še vaje s psi, kar je pravzaprav osnovni namen. Za psa je izredno stresnen dogodek, ko vse naokoli ropota in piha, z jeklenico se spusti na kraj dogodka... Potem se njegovo delo šele začne. In to smo želeli povezati med seboj. Transport na zelo neobičajen načit, torej ustvariti stresno situacijo in takoj za tem psa poslati v izvajanje njegove osnovne naloge, to je iskanje. 
Moram reči, da so se vsi psi odlično odrezali. Opravili so kratko vajo iskanja in oblajanja. Seveda bo točno s takimi vajami oziroma še težjimi, potrebno nadaljevati.

Hvala inštruktorjem in posadkama za potrpljenje!


24. 3. 2018 Izpit za vodnike PZS - Pokljuka 2018
Pa smo jih vdeli... Še ene zimske izpite za vodnike PZS, ki so se tokra odvijali na Pokljuki, oziroma na Viševniku in okolici. Prav izbrane razmere za takšno početje. Od klož, suhega pršiča do prav tapravih ledenih vesin, kjer smo izvajali vse mogoče tehnične naloge. Dodali smo še obilico orientacije, oceno tveganja in iskanje z lavinsko žolno...

Eni zelo, eni manj, eni pa še malo manj uspešni, smo se popoldan razšli z večno obljubo novopečenih vodnikov: "Ja, bomo trenirali in dodajali znanje...". Upam, da res?

Hvala super ekipi inštruktorjev, ki so dali vse od sebe, da smo in tečaj in izpit izpeljali na visokem, profesionalnem nivoju.


22. 3. 2018 Teranova smer - Dolgi hrbet - 22.03.2018
Končno umit dan in dovolj hladen, da ti kaj na glavo ne prileti... Pa je sine peljal očeta v hribe... 


19. 3. 2018 Srečanje Alpe-Adria - Planica 2018
Vsake tri leta pridemo na vrsto... Kot bi trenil mine tri leta in spet se ukvarjamo s pripravo, z vremenom... Vreme nam jo je malo zagodlo, zato je Vršič odpadel. Vse skupaj smo izpeljali v Planici, kjer je snega ravno še dovolj, pa še luknje smo imeli že pripravljene, ker smo na istem mestu dan prej izpeljali izpite za naše vodnike reševalnih psov. 
Žal tokrat kolegov iz Reke ni bilo, okvara kombija nekje v Franciji... Smo pa toliko bolj bučno razpravljali s kolegi iz Avstrije in Italije.

Vsem se iskreno zahvaljujem, gostom in domačim reševalcem za udeležbo, predvsem pa rateškim fantom za pomoč pri organizaciji in izvedbi!


17. 3. 2018 Izpit vodnikov reševalnih psov GRZS - Planica 2018
Plazišče oz. delovišče smo pripravili že dan prej. Tokrat je bilo res zelo veliko plazišče, sestavljeno kar iz treh pravih plazov, po sredini je tekla hudourniška struga, med izpitom je pa še na pol deževalo na pol snežilo. Skrtaka... Res izredno zahtevne razmere in zahteven poligon za preizkus pasjih prijateljev. 

Izpit oz. preizkus je opravljalo 15 vodnikov. Vsi so se maksimalno potrudili. Eni so zaključili bolj, drugi malo manj uspešno.

Hvala vsem petkovim pomagačem in vsem markerjem na sobotni preizkušnji.


11. 3. 2018 Stubeck-2370m in Faschaunereck-2614m_skoraj - 11.03.2018
Kdaj pa kdaj je že prav, da vreme ne služi najbolje... Se vsaj spomnimo kaj megla pomeni za orientacijo in kaj za spust s smučmi. Skoraj bi lahko zapisal, da pojma nimaš al se pelješ v breg al z brega...  Dobra izkušnja za vse.

Sicer pa odlična organizacija v režiji Matije in Miha, vse je klapalu... No, če bi bilo kanček več snega... Letos ga je pri nas občutno več, kot pri sosedih. Vsaj nekaj.
Matija ne pozna milosti... Popoldan prvega dne, ko smo se vrnili s ture, smo naredili še kratke delavnice "Tovariška pomoč zasutim v plazu". Kot je bilo razumeti, so bili vsi zadovoljni!?


8. 3. 2018 Izpit za vodnike PZS - 2018
Skor škoda takega vremena za izpit. Po drugi strani pa... odlične razmere in pogoji ravno za super turo takšne kategorije. Oba sta se odrezala in opravila malo naporno, malo pa tudi zahtevno preizkušnjo. 
No, saj se na slikcah vidi, kaj smo počeli...


Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!