Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Novice

31. 1. 2018: Bodi del gora! - skupna ozaveščevalna kampanja alpskih parkov

V okviru Mreže zavarovanih območij v Alpah Alparc je zasnovana ozaveščevalna kampanja za širšo javnost z naslovom Bodi del gora! za informiranje javnosti o negativnih posledicah zimskih aktivnostih na prostoživeče živali in spodbujanje odgovornega obiskovanja gora v za naravo občutljivih območjih. Osrednje sporočilo je povzeto tudi v kratkem videu, ki ga lahko vidite na povezavi spodaj s pozivom zimskim obiskovalcem, da naj bodo  obzirni do prostoživečih živali.

VIDEO 

swiss replica watches http://www.e-efore.cn

 

Ozaveščevalna kampanja je bila pripravljena v okviru projekta Mreže zavarovanih območij v Alpah Alparc z naslovom Spoštujmo prostoživeče živali v Alpah ter ob finančni podpori nemške agencije za varstvo narave in nemškega zveznega ministrstva za okolje, varstvo narave, gradnjo in jedrsko varnost.  Pri zasnovi je sodelovalo več kot 60 strokovnjakov in predstavnikov iz 40 organizacij iz šestih alpskih držav, med katerimi tudi iz Slovenije in Javnega zavoda Triglavski narodni park. Predstavitev ozaveščevalne kampanje na spletni strani:

BePartOfTheMountain 

Vljudno prosimo, da video in sporočilo kampanje delite naprej:

 

Bodi del gora! 

V gorah je obilo novozapadlega snega. Težko pričakovana priložnost, da se lahko odpraviš na turno smučanje. Toda pozor, v gorah nismo sami. Ne pozabimo, da prostoživeče živali pozimi upočasnijo svoj življenjski ritem. Da lahko preživijo zimo in da se zavarujejo pred plenilci, se morajo prilagoditi težjim pogojem. 

Kar je zate prostor svobode in poligon za sprostitev, je za živali življenjski prostor! 

To zimo je odločitev tvoja. Izberi pravo. 

Video si lahko ogledate tudi na spletnih straneh Triglavskega narodnega parka:

 

https://www.tnp.si/sl/obiscite/o-parku/bonton/

 
 
 
Pravno obvestilo
Vse pravice pridržane © Klemen Volontar, razen ko je drugače navedeno.
Reproduciranje vsebine iz teh strani je dovoljeno izključno le s pisnim dovoljenjem avtorja prispevkov.
Avtor ne odgovarja za izjave in mnenja drugih avtorjev, zapisanih v komentarjih. Vsebine v komentarjih, ki kršijo zakonodajo ali dobre običaje, ki veljajo na spletu, bodo umaknjene brez navajanja razlogov ali obvestilom avtorja.
Vsebina na spletnih straneh lahko vsebuje gradivo, katerega avtorska pravica je lahko tudi last tretjih oseb, takrat je to izrecno označeno z navedbo virov ali citiranjem.
 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!