Pravno obvestilo   tiskaj  english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Foto   Video   Povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Novice

Prikaz: 531 - 540 od 568
Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57 
Iskanje:  
29.09.2008 OBVESTILO
Pred časom sem prejel na svoj internetni naslov dopis podpisan z Marko Podgoršek. Po svoji navadi sem takoj odgovoril, vendar na žalost neuspešno, ker strežnik vztrajno zavrača navedeni naslov.

Marko, če oziramo ko te tale novica doseže mi posreduj  kak delujoč elektronski naslov ali pa se javi po telefonu!


29.09.2008 Mednarodna akcijska vaja IRO - Zasavje 2008

V Zagorju in okolici je 27. in 28. septembra potekala Mednarodna akcijska vaja IRO. Delovišča so bila raztresena v bližnji in daljnji ikolici Zagorja. Za organizacijo so dobro poskrbeli člani KD Zagorje. Sodelovalo je 16 ekip iz petih držav.


26.09.2008 NOVO - RSS povezava
V opravilno vrstico z naslovi poglavji, ki jih obravnavam na moji strani je v skrajni desni kot umeščena povezava RSS - protokol (Rich Site Summary)  rss.gif , preko katere lahko hitreje in enostavneje spremljate novosti in spremembe na mojem spletišču.

23.09.2008 Zloženka GRZS

Gorska reševalna zveza Slovenije je izdala predstavitveno zloženko GRZS. Zloženka je izšla v nakladi 3000 izvodov, na voljo pa je tudi v elektronski obliki na strani GRZS ali tukaj.

V tiskani obliki bo zloženka na voljo na sedežih društev GRZS ter ob različnih predstavitvenih priložnostih na raznih drugih mestih v gorah in dolini.


22.09.2008 Srečanje vodnikov reševalnih psov, Alpe - Adria 2008
Goldeck, smučišče in izletniška točka nad Spittalom v sosednji Avstriji je bil tokratni kraj srečanja vodnikov reševalnih psov treh dežel. Vsako leto se zberemo v eni od držav in obdelamo kakšno zanimivo temo v zvezi z reševalnimi psi.

Vreme je tokrat držalo, le vetrovno je bilo zelo, kar sicer otežuje delo psov. Vseeno so vsi sodelujoči dobro opravili svoje naloge.

Poleg ekipe iz Slovenije, sodeluje tudi italijanska ekipa iz Trbiža in avstrijska iz Beljaka. Po navadi pa se pridružijo tudi ekipa iz pokrajin iz notranjosti Avstrije oziroma Italije, italijanska finančna policija, karabinjeri itd


20.09.2008 Seminar inštruktorjev GRZS-reševanje s sedežnice
Poleg osnovnega znanja tehnike reševanja, ki služi kot osnova nadaljnjemu delu, se bodoči inštruktorji seznanijo in osvojijo tudi znanje iz specialnih postopkov reševanja. Tokrat smo na Veliki Planini obdelali reševanje, evakuacijo  potnikov s sedežnice.

Na Veliki Planini je več kot primeren poligon za takšno delo. Vaje smo izvajali na dvosedežnici. Vsak bodoči inštruktor je opravil vse postopke, vključno z igranjem navideznega potnika.


16.09.2008 Saj ni res - pa je!
Kar nekaj časa je minilo, kar sem od kolega in prijatelja, ki je končno ugotovil, da je kaj malo uspeha v borbi proti mlinom na veter, dobil pričujoči zapis. Že tretji te vrste. Takšne dopise je namreč celo poletje pošiljal pristojnim, zgodilo se ni nič! Stran sicer ni namenjena šalam in anekdotam toda, če je resnica tako smešna, da bi se lahko zjokal ob tem...
Nemara ne bo narobe, če objavim!?

15.09.2008 10. memorial Boža Talana
Na tradicionalnem Memorialu Boža Talana v organizaciji KD Šmarna gora in pod vodstvom Marka Bručana se je zbralo 11 ekip iz vse Slovenije. Nastopili so tudi gostje iz Slovaške.


15.09.2008 Seminar pripravniki GRZS - letne razmere
Jesen je tu in večina vikendov in še kak dan zraven bomo posvetili tečajem in vajam. Ta vikend je v Kamniški Bistrici potekal tečaj oziroma usklajevalni seminar za mlade reševalce in nove inštruktorje GRS.


31.08.2008 TABOR KZS - Zagorje 2008
KD Zagorje je bilo tokrat gostitelj delovnega oz. izobraževalnega tabora vodnikov reševalnih psov Kinološke zveze Slovenije. Na poligonu društva je zrastlo pravo malo mestece šotorov in bivalnikov, ki so nudili streho nad glavo preko sto vodnikom in njihovim pasjim spremljevalcem.


Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!