Pravno obvestilo   tiskaj  english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Foto   Video   Povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Novice

Prikaz: 541 - 550 od 604
Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >   >> 
Iskanje:  
24.04.2009 Seminar o praktični uporabi GPS

V sodelovanju s podjetjem Geoset d.o.o. smo 23.aprila v Gotenici pripravili prvo izobraževanje za pripadnike MNZ o praktični uporabi ročnih naprav GPS in pripadajoče programske opreme.


18.04.2009 Seminar o GPS navigaciji

Dom Pristava, 18.april. Tu je potekal prvi nadaljevalni seminar o praktični uporabi GPS naprav v organizaciji podjetja Geoset d.o.o. in moje malenkosti. Pravzaprav smo dolgo, predolgo odlašali z izvedbo. No, ko so lastniki naprav dovolj vztrajno spraševali kje in kako se lahko še bolje seznanijo z delom in uporabno vrednostjo teh naprav, smo se lotili in tako je prvi seminar za nami.


16.04.2009 Potopisno predavanje
Tam kjer je suha roba doma... Potopisno predavanje o Nepalu in gorah, ki na tistem koncu sveta silijo naviše pod nebo! Dogajalo se bo 23.aprila ob 19.30 tukaj...

Vljudno vabljeni!


13.04.2009 Bovški turni smuk
Društvo GRS Bovec vsako leto organizira turni smuk po kaninskih podih. Tokrat so povabili še kolege vseh ostalih društev.

Praznični ponedeljek 13.aprila. Kar 3x 13 se nas je zbralo malo pred sedmo uro zjutraj na parkirišču Kaninske kabinske žičnice. Z vseh vetrov smo prišli. Poleg domačinov, reševalcev iz Bovca, so bili tu še sosedje Tolminci, pa Ratečani, Mojstrančani, Radovljičani in en primerek z jeseniške postaje GRS.


11.04.2009 Izpit za vodnike PZS
S preizkusom znanja vodnik potrdi svojo usposobljenost za vodenje tur ali turnih smukov določene težavnosti. Konec tedna se je sedem nadebudnih gornikov preizkusilo na izpitni turi za vodnike lahkih turnih smukov. Izpit je bil pravzaprav le formalnost, zadnje delanje na koncu šolanja.

29.03.2009 Izpit vodnikov reševalnih psov GRZS - Ljubelj 2009
Ta vikend je bilo na Ljubelju spet živahno. GRZS, Komisija za reševanje iz plazov je v sodelovanju z Društvom GRS Tržič pripravilo in izpeljalo izpite za vodnike reševalnih psov. Izpit je opravljalo 35 vodnikov reševalnih psov! Hkrati so pod vodstvom Zvoneta Esa, strokovnega sodelavca Komisije za reševanje iz plazov, potekali tudi izpiti za vodje skupin. V nič kaj prijaznem vremenu so tržiški reševalci z obsežno pomočjo tržiških kinologov že v petek v močnem vetru na plazovih pod ostenji Begunjščice pripravili dve plazišči.

29.03.2009 Lavinska sonda nove generacije

Naprava niti ni tako nova, že lani je bila kot prototip predstavljena na kongresu IKAR. Hitrost je pri iskanju zasutih v snežnem plazu glavno vodilo. Vsi skupaj, predvsem pa proizvajalci, se trudimo najti nove možnosti kje in na kakšen način še prihraniti oziroma skrajšati čas iskanja.


28.03.2009 Tečaj Vrvna tehnika za ERP KZS

Vsakoletni tečaj Vrvna tehnika za Enoto reševalnih psov pri Kinološki zvezi Slovenije je letos potekal med januarjem in marcem. V šestih dneh so kandidati za bodoče reševalce predelali osnovno tehniko uporabe vrvne tehnike. Začeli smo v telovadnici s seznanjanjem z vozli in opremo, sledilo je delo na gasilskem stolpu in visoki ruševini, kjer smo se naučili spuščati in dvigati po vrvi, dvakrat smo bili tudi v plezališču Turnc pod Šmarno goro, kjer smo v naravnem okolju preizkusili vse naučeno, izdelali vrvno ograjo in "Tirolsko" žičnico.


24.03.2009 Lavinski tečaj enote REPS

Spet je bilo luštno. Pri totih štajercih je vedno! Pridružil sem se jim v soboto popoldan! Popoldnevi so namenjeni predavanjem in izmenjavi izkušenj. Zimskih tečajev enote REPS se občasno udeleži tudi kolega iz Nemčije, Klaus, ki je izredno aktiven v enoti Rdečega križa v mestu, kjer živi. Predstavil je svoje delo in dodal nekaj zanimivih ukan, ki jih uporablja pri učenju reševalnih psov.


15.03.2009 Izpiti GRZS - Jezersko 2009

Sobota in nedelja sta bili zopet namenjeni znanju, vajam in nenazadnje, druženju. Opravili smo še zadnje dejanje, izpeljali izpite za bodoče člane in inštruktorje GRZS. Tokrat smo obdelali zimsko tehniko. Vse skupaj se je odvijalo na Jezerskem, pod Velikim vrhom.


Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >   >> 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!