Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Novice

Prikaz: 561 - 570 od 617
Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >   >> 
Iskanje:  
29. 3. 2009 Lavinska sonda nove generacije

Naprava niti ni tako nova, že lani je bila kot prototip predstavljena na kongresu IKAR. Hitrost je pri iskanju zasutih v snežnem plazu glavno vodilo. Vsi skupaj, predvsem pa proizvajalci, se trudimo najti nove možnosti kje in na kakšen način še prihraniti oziroma skrajšati čas iskanja.


28. 3. 2009 Tečaj Vrvna tehnika za ERP KZS

Vsakoletni tečaj Vrvna tehnika za Enoto reševalnih psov pri Kinološki zvezi Slovenije je letos potekal med januarjem in marcem. V šestih dneh so kandidati za bodoče reševalce predelali osnovno tehniko uporabe vrvne tehnike. Začeli smo v telovadnici s seznanjanjem z vozli in opremo, sledilo je delo na gasilskem stolpu in visoki ruševini, kjer smo se naučili spuščati in dvigati po vrvi, dvakrat smo bili tudi v plezališču Turnc pod Šmarno goro, kjer smo v naravnem okolju preizkusili vse naučeno, izdelali vrvno ograjo in "Tirolsko" žičnico.


24. 3. 2009 Lavinski tečaj enote REPS

Spet je bilo luštno. Pri totih štajercih je vedno! Pridružil sem se jim v soboto popoldan! Popoldnevi so namenjeni predavanjem in izmenjavi izkušenj. Zimskih tečajev enote REPS se občasno udeleži tudi kolega iz Nemčije, Klaus, ki je izredno aktiven v enoti Rdečega križa v mestu, kjer živi. Predstavil je svoje delo in dodal nekaj zanimivih ukan, ki jih uporablja pri učenju reševalnih psov.


15. 3. 2009 Izpiti GRZS - Jezersko 2009

Sobota in nedelja sta bili zopet namenjeni znanju, vajam in nenazadnje, druženju. Opravili smo še zadnje dejanje, izpeljali izpite za bodoče člane in inštruktorje GRZS. Tokrat smo obdelali zimsko tehniko. Vse skupaj se je odvijalo na Jezerskem, pod Velikim vrhom.


13. 3. 2009 Lavinski tečaj KZS

Vse je bilo na mestu. No, skoraj vse, saj bi bilo sicer prelepo. Dovolj snega, vreme, zadnji moment prevozna cesta... Med 11. in 15.marcem so Kočo na gozdu do zadnjega kotička zasedli člani Enot reševalnih psov pri KZS. Zbrali so se na vsakoletnem lavinskem tečaju. Eno od težav je že na začetku predstavljalo parkirišče, ki so ga pridne roke, ob temeljiti skrbi za rehidracijo, odlično očistile.


9. 3. 2009 Na obisku pri avstrijskih reševalcih

Sosednja Avstrija je v smislu gorskega reševanja organizirana podobno kot naša GRZS. Tako vsako leto organizirajo celotedenski tečaj za vodnike reševalnih psov. Člani naše Komisije za reševanje iz plazov so na teh tečajih že stari znanci. Več kot 25 let si izmenjujejo obiske in izkušnje. Do nedavnega je tečaj potekal v Innerfragantu v bližini Molltala, tokrat pa so ga organizirali v Innerkremsu, vasici v bližini bolj znanega Katschberga.


2. 3. 2009 Tečaj GRZS 2009 - zima

Leto je naokoli in GRZS je ponovno organizirala republiški tečaj za nove člane in inštruktorje reševalne tehnike. Obravnavali smo zimske tematike. V severni steni Prisanka je bilo delovišče o reševanju z zaledenelih slapov, na izravnavi pod steno pa vse ostalo: uporaba Akia čolna, nosil UT 2000, iskanje z lavinsko žolno, štafetno spuščanje in izdelava sidrišč v snegu ter preizkus trdnosti snežne odeje in ocena tveganja.


28. 2. 2009 Tečaj PLV - lahki turni smuki

Da ne bi kdo mislil, da smo samo naokoli vandrali in uživali v čudovitem vremenu in razgledih? Kandidati za vodnike lahkih turnih smukov so v treh dneh, ki so bili na voljo dopolnili in posodobili svoje znanje. Obdelali smo vse elemente, ki zagotavljajo kar največjo varnost vodenih. Od 25. do 27.februarja sva s Primožem vodila tečaj za bodoče planinske vodnike kategorije G - lahki turni smuki. Udeležilo se ga je sedem kandidatov. Bivali smo v Koči pri izviru Završnice.

FOTO 1, 2, 3


23. 2. 2009 Seminar PLV na Grohatu
Sezona tečajev in  seminarjev se je začela. Tale na Grohatu je bil prvi zimski izpopolnjevanlni tečaj za planinske vodnike PZS v novem triletnem obdobju. Pravzaprav je organizator v treh dneh izvedel kar dva seminarja. Prijav je bilo toliko, da smo raje v dveh skupinah, kvalitetneje izpeljali načrtovano.


14. 2. 2009 Seminar inštruktorjev GRZS

Ponovno smo se zbrali, da obnovimo znanje in se naučimo kaj novega. Sodelovali smo inštruktorji GRZS iz Bovca, Rateč, Kranjske gore, Mojstrane in Jesenic. Na tokratnem licenčnem seminarju smo obravnavali štiri točke. Izkopavanje zasutih v snežnem plazu, iskanje z lavinsko žolno več hkrati zasutih, sondiranje v manjši skupini in uporaba ABS nahrbtnika.


Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >   >> 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!