Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Novice

Prikaz: 581 - 590 od 622
Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >   >> 
Iskanje:  
12. 1. 2009 Okoli riti v varžet
"So nehali frezat!", je bil kratek stavek, ki mi nekako ni šel v glavo, ko sem ga s kar nekaj različnih ust slišal kak teden nazaj. Le zakaj so nehali? Sicer ni moje, ...

8. 11. 2008 NEPAL 2008
Pravijo, da bom enkrat tam ostal! Nikoli ne reci nikoli! Kako se imamo in kaj počnemo si lahko ogledate s klikom na FIRBEC!


28. 10. 2008 Vodniki KZS na preizkusu v Turncu
 V nedeljo je šlo pa skoraj zares. Ker vem, da kandidati za MERP vse v zvezi z vrvno tehniko obvladajo v nulo sem se moral na hitro nekaj domisliti, da ne bo tako dolgočasno.

Vodniki so bili razdeljeni v skupine do sedem članov. Namen vaje je bil predvsem preizkusiti oziroma preveriti kako deluje ekipa sestavljena iz posameznikov, ki prihajajo iz različnih sredin. Naloga skupine je bila na podlagi dobljenih informacij in ogleda terena pripraviti načrt, kako skupino vodnikov s psi vred spraviti čez naravno oviro, kakšno opremo bodo za to potrebovali in seveda na koncu še vse to uspešno izpeljati.


10. 10. 2008 Zasedanje IKAR-CISA, Chamonix 2008

60. zasedanje IKAR, mednarodne organizacije reševalnih služb. Tokratni gostitelji so bili Francozi, kraj dogajanja pa znani Chamonix.

Blizu 200 udeležencev, razdeljenih po posameznih komisijah, bo od 8. do 11. oktobra  razpravljalo o novostih, spremembah in dopolnilih v reševalni tehniki, gorski medicini in helikopterskem reševanju.

Galerije:
Mesto in okolica, Pokazne vaje, Heli baza in Dru , Aig Du Midi

Video: Chamonix in okolica, Pokazne vaje, Razstavljalci, Helikopterska baza, Aig Du Midi, Raj za jadralne padalce


9. 10. 2008 Izpiti za reševalce in inštruktorje GRZS

»Ena tretjina je za nami!«, si je rekla večina, ko so odhajali iz Kamniške Bistrice. Od 3. do 5. oktobra so v organizaciji Komisije za vzgojo in tehniko reševanja pri GRZS potekali izpiti iz letne tehnike reševanja za nove člane in nove inštruktorje GRZS.

V petek in soboto nas je sicer oviral dež, v nedeljo pa je čudovito vreme poskrbelo za dobro vzdušje.

Več pa v galeriji!


29. 9. 2008 OBVESTILO
Pred časom sem prejel na svoj internetni naslov dopis podpisan z Marko Podgoršek. Po svoji navadi sem takoj odgovoril, vendar na žalost neuspešno, ker strežnik vztrajno zavrača navedeni naslov.

Marko, če oziramo ko te tale novica doseže mi posreduj  kak delujoč elektronski naslov ali pa se javi po telefonu!


29. 9. 2008 Mednarodna akcijska vaja IRO - Zasavje 2008

V Zagorju in okolici je 27. in 28. septembra potekala Mednarodna akcijska vaja IRO. Delovišča so bila raztresena v bližnji in daljnji ikolici Zagorja. Za organizacijo so dobro poskrbeli člani KD Zagorje. Sodelovalo je 16 ekip iz petih držav.


26. 9. 2008 NOVO - RSS povezava
V opravilno vrstico z naslovi poglavji, ki jih obravnavam na moji strani je v skrajni desni kot umeščena povezava RSS - protokol (Rich Site Summary)  rss.gif , preko katere lahko hitreje in enostavneje spremljate novosti in spremembe na mojem spletišču.

23. 9. 2008 Zloženka GRZS

Gorska reševalna zveza Slovenije je izdala predstavitveno zloženko GRZS. Zloženka je izšla v nakladi 3000 izvodov, na voljo pa je tudi v elektronski obliki na strani GRZS ali tukaj.

V tiskani obliki bo zloženka na voljo na sedežih društev GRZS ter ob različnih predstavitvenih priložnostih na raznih drugih mestih v gorah in dolini.


22. 9. 2008 Srečanje vodnikov reševalnih psov, Alpe - Adria 2008
Goldeck, smučišče in izletniška točka nad Spittalom v sosednji Avstriji je bil tokratni kraj srečanja vodnikov reševalnih psov treh dežel. Vsako leto se zberemo v eni od držav in obdelamo kakšno zanimivo temo v zvezi z reševalnimi psi.

Vreme je tokrat držalo, le vetrovno je bilo zelo, kar sicer otežuje delo psov. Vseeno so vsi sodelujoči dobro opravili svoje naloge.

Poleg ekipe iz Slovenije, sodeluje tudi italijanska ekipa iz Trbiža in avstrijska iz Beljaka. Po navadi pa se pridružijo tudi ekipa iz pokrajin iz notranjosti Avstrije oziroma Italije, italijanska finančna policija, karabinjeri itd


Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >   >> 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!