Pravno obvestilo   tiskaj  english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Foto   Video   Povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Novice

Prikaz: 581 - 590 od 607
Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >   >> 
Iskanje:  
7. 6. 2008 Izpitna tura za PLV PZS
Prvo soboto v juniju je z zaključno oziroma preizkusno turo okoli dvajset zagnancev uspešno zaključilo izobraževanje za planinskega vodnika PZS.

Vodenje celotnega tečaja je ponovno prevzel zagnani Joža Varel in ga seveda uspešno izpeljal.

Pod budnim očesom inštruktorjev so kandidati opravili zanimivo turo, menjaje se v različnih vlogah. Pot nas je vodila s parkirišča pod ljubeljskim platojem, strmo navzgor po stari graničarski poti do planine Korošica in od tam na Hajnževo sedlo. Tu smo se primerno opremili za hojo oziroma vodenje po zahtevni zavarovani poti in se odpravili v meglo. Še nedolgo tega je v steni ležal sneg, obiskovalcev to leto tudi še ni bilo prav veliko, zato je bila pot še "neočiščena" in glavna pazljivost je bila namenjena pazljivi hoji, saj je padajoče kamenje lahko huda nadloga. Na strmejšem delu pred grebenom so bodoči vodniki del poti zavarovali z vrvno ograjo in nadzirali uporabo le te.

Megle so počasi izginjale, vrh Velikega vrha nas je pričakal v soncu. Nasmejani Joža, ki se je na vrh povzpel s Kofc je vsakemu stisnil roko, pospravili smo opremo in se pazljivo spustili čez skrotasta in travnata pobočja do planinskega doma na Kofcah.

Kot običajno, sledila je analiza ture in celotnega tečaja ter nekaj dobro namernih napotkov novopečenim vodnikom. Po kosilu pa vsak na svojo stran z znanjem, ki bo upam služilo svojemu namenu.

Vsem še enkrat čestitke za uspešno opravljen tečaj!


11. 5. 2008 KORZIKA 08
Pa smo se le odpravili. Vse skupaj se je začelo dogajati pravzaprav že februarja, ko je prva ogledna skupina odpotovala na Korziko z nalogo, da preuči stanje in si ogleda področje, kjer so ostanki pred 27 leti strmoglavljenega letala. Manjša skupina je pred odhodom glavnine odšla na Korziko še enkrat in do podrobnosti izdelala načrt asanacije letalske nesreče.

Odpravo vodi g.Bojan Kopač z izvrstnimi sodelavci, sodelujemo pa še člani GRZS, gasilci, vojaki, piloti in tehniki 15.HEB ter nepogrešljiva prevajalca.

Podrobneje pa TULE!


7. 5. 2008 Obisk iz Nepala
Končno je izpolnil obljubo! Chhabi Rana Bhat, prijatelj in znanec mnogih Slovencev je prišel na enomesečni obisk.

Res sem ga bil vesel in mu bom obisk že jeseni vrnil. Po par dni je in bo ostal pri znancih in prijateljih in tako spoznal dobršen del Slovenije. Kaj sva midva počela in kje sva se potepala si oglejte v kratki foto reportaži.


19. 4. 2008 Seminar IGRZS - Kamniška Bistrica, 2008
Člani Komisije za vzgojo in tehniko reševanja pri GRZS smo že dan pred seminarjem obdelali vsebino in uskladili še zadnje podrobnosti. Kot rečeno, dež nas jeprisilil, da smo delovišča uredili kar v okolici planinskega doma v Kamniški Bistrici.

6. 4. 2008 Priročnik je ugledal luč sveta
Kar nekaj časa je trajalo, da sva z Matjažem sestavila pričujoči opomni tako, da ste verjetno že pozabili, da je seminar sploh bil? Upam, da vam še letos prav pride in na bodočih tečajih koristno uporabite gradivo!


2. 4. 2008 Peto nadaljevanje in IZPIT
Zadnji del tečaja je prihranjen za povezovanje naučenega. Ker je osnovno delo vodnika reševalnega psa iskanje, torej delo s psom, smo v praksi poizkusili kako bi jim naučeno prišlo prav v različnih situacijah.

10. 5. 2008 Nepal zopet vabi!
Treking Mt. Everest in Kalapatar 2008 - vse o tem

Tule pa si oglejte kako je bilo lani pomladi na treku okoli Anapurn in jeseni na treku pod Everest.


26. 3. 2008 Še en prispevek k večji varnosti
Darko Bernik je pripravil prenovljeno metodo treh filtrov in dodal še Redukcijsko metodo. Zanimivo in poučno branje! Več pa...


16. 3. 2008 Seminar za PLV - zimske razmere
Izteka se zadnja zimska sezona tekočega triletnega obdobja izobraževanj za planinske vodnike pri PZS. Po moji skromni oceni je bil tale zadnji sklop izobraževanj eden boljših v zadnjem obdobju. Ne toliko zaradi vodstva kot zaradi zelo primernih vremenskih oz.snežnih razmer, ki so dovoljevale izpeljavo kvalitetnih vaj.

9. 3. 2008 Tečaj KZS na Vršiču
Leto je naokoli in vodniki reševalnih psov pri KZS so ponovno okupirali Vršič. Zbrali so se na vsakoletnem lavinskem tečaju, kjer svoje štirinožce in sebe urijo v iskanju zasutih v snežnem plazu.

Stran  <<   <   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56   57   58   59   60   >   >> 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!