Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Novice

Prikaz: 601 - 610 od 632
Stran  <<   <   61   62   63   64 
Iskanje:  
20. 9. 2008 Seminar inštruktorjev GRZS-reševanje s sedežnice
Poleg osnovnega znanja tehnike reševanja, ki služi kot osnova nadaljnjemu delu, se bodoči inštruktorji seznanijo in osvojijo tudi znanje iz specialnih postopkov reševanja. Tokrat smo na Veliki Planini obdelali reševanje, evakuacijo  potnikov s sedežnice.

Na Veliki Planini je več kot primeren poligon za takšno delo. Vaje smo izvajali na dvosedežnici. Vsak bodoči inštruktor je opravil vse postopke, vključno z igranjem navideznega potnika.


16. 9. 2008 Saj ni res - pa je!
Kar nekaj časa je minilo, kar sem od kolega in prijatelja, ki je končno ugotovil, da je kaj malo uspeha v borbi proti mlinom na veter, dobil pričujoči zapis. Že tretji te vrste. Takšne dopise je namreč celo poletje pošiljal pristojnim, zgodilo se ni nič! Stran sicer ni namenjena šalam in anekdotam toda, če je resnica tako smešna, da bi se lahko zjokal ob tem...
Nemara ne bo narobe, če objavim!?

15. 9. 2008 10. memorial Boža Talana
Na tradicionalnem Memorialu Boža Talana v organizaciji KD Šmarna gora in pod vodstvom Marka Bručana se je zbralo 11 ekip iz vse Slovenije. Nastopili so tudi gostje iz Slovaške.


15. 9. 2008 Seminar pripravniki GRZS - letne razmere
Jesen je tu in večina vikendov in še kak dan zraven bomo posvetili tečajem in vajam. Ta vikend je v Kamniški Bistrici potekal tečaj oziroma usklajevalni seminar za mlade reševalce in nove inštruktorje GRS.


31. 8. 2008 TABOR KZS - Zagorje 2008
KD Zagorje je bilo tokrat gostitelj delovnega oz. izobraževalnega tabora vodnikov reševalnih psov Kinološke zveze Slovenije. Na poligonu društva je zrastlo pravo malo mestece šotorov in bivalnikov, ki so nudili streho nad glavo preko sto vodnikom in njihovim pasjim spremljevalcem.


24. 8. 2008 Izobraževanje vodnikov reševalnih psov KZS
Helikopter je poleg vseh ostalih načinov še vedno najhitrejše transportno sredstvo, ki ga uporabljajo reševalci vseh vrst. Delo s helikopterjem je specifično in zahteva poznavanje osnov gibanja okoli plovila in v njem. Izobraževalni center Ig je tako pripravil redno izobraževanje za pridobitev modula A za vodnike reševalnih psov Kinološke zveze Slovenije.

Po teoretičnem delu v učilnici, kjer so bili razloženi in predstavljeni vsi postopki, ki jih mora takšne vrste potnik vedeti, se je delo nadaljevalo še praktično na ploščadi pred hangarji SV in zaključilo s šolskim krogom nad Brnikom in Cerkljami.


7. 6. 2008 Izpitna tura za PLV PZS
Prvo soboto v juniju je z zaključno oziroma preizkusno turo okoli dvajset zagnancev uspešno zaključilo izobraževanje za planinskega vodnika PZS.

Vodenje celotnega tečaja je ponovno prevzel zagnani Joža Varel in ga seveda uspešno izpeljal.

Pod budnim očesom inštruktorjev so kandidati opravili zanimivo turo, menjaje se v različnih vlogah. Pot nas je vodila s parkirišča pod ljubeljskim platojem, strmo navzgor po stari graničarski poti do planine Korošica in od tam na Hajnževo sedlo. Tu smo se primerno opremili za hojo oziroma vodenje po zahtevni zavarovani poti in se odpravili v meglo. Še nedolgo tega je v steni ležal sneg, obiskovalcev to leto tudi še ni bilo prav veliko, zato je bila pot še "neočiščena" in glavna pazljivost je bila namenjena pazljivi hoji, saj je padajoče kamenje lahko huda nadloga. Na strmejšem delu pred grebenom so bodoči vodniki del poti zavarovali z vrvno ograjo in nadzirali uporabo le te.

Megle so počasi izginjale, vrh Velikega vrha nas je pričakal v soncu. Nasmejani Joža, ki se je na vrh povzpel s Kofc je vsakemu stisnil roko, pospravili smo opremo in se pazljivo spustili čez skrotasta in travnata pobočja do planinskega doma na Kofcah.

Kot običajno, sledila je analiza ture in celotnega tečaja ter nekaj dobro namernih napotkov novopečenim vodnikom. Po kosilu pa vsak na svojo stran z znanjem, ki bo upam služilo svojemu namenu.

Vsem še enkrat čestitke za uspešno opravljen tečaj!


11. 5. 2008 KORZIKA 08
Pa smo se le odpravili. Vse skupaj se je začelo dogajati pravzaprav že februarja, ko je prva ogledna skupina odpotovala na Korziko z nalogo, da preuči stanje in si ogleda področje, kjer so ostanki pred 27 leti strmoglavljenega letala. Manjša skupina je pred odhodom glavnine odšla na Korziko še enkrat in do podrobnosti izdelala načrt asanacije letalske nesreče.

Odpravo vodi g.Bojan Kopač z izvrstnimi sodelavci, sodelujemo pa še člani GRZS, gasilci, vojaki, piloti in tehniki 15.HEB ter nepogrešljiva prevajalca.

Podrobneje pa TULE!


7. 5. 2008 Obisk iz Nepala
Končno je izpolnil obljubo! Chhabi Rana Bhat, prijatelj in znanec mnogih Slovencev je prišel na enomesečni obisk.

Res sem ga bil vesel in mu bom obisk že jeseni vrnil. Po par dni je in bo ostal pri znancih in prijateljih in tako spoznal dobršen del Slovenije. Kaj sva midva počela in kje sva se potepala si oglejte v kratki foto reportaži.


19. 4. 2008 Seminar IGRZS - Kamniška Bistrica, 2008
Člani Komisije za vzgojo in tehniko reševanja pri GRZS smo že dan pred seminarjem obdelali vsebino in uskladili še zadnje podrobnosti. Kot rečeno, dež nas jeprisilil, da smo delovišča uredili kar v okolici planinskega doma v Kamniški Bistrici.

Stran  <<   <   61   62   63   64 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!