Pravno obvestilo     english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Galerija   Video   Koristne povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Novice

Prikaz: 601 - 610 od 613
Stran  <<   <   61   62 
Iskanje:  
9. 2. 2008 Tretje nadaljevanje
Na Igu se je odvijal tretji del seminarja za vodnike reševalnih psov KZS. Vse kar vas zanima si oglejte v foto galeriji!

3. 2. 2008 Tečaj vodnikov reševalnih psov GRZS

Tečaj je potekal na terenih okoli Erjavčeve koče na Vršiču, od 31. januarja do 3. februarja. Udeležila se ga je večina VRP GRZS s svojimi psi, gostili smo tudi tri kolege iz hrvaške reševalne službe, nekaj pripadnikov MNZ, pridružilo pa se nam je tudi nekaj novincev. Tudi tokrat je tečaj s pomočjo predanih inštruktorjev vodil Igor Potočnik, predsednik KRP. Kot običajno v zadnjih letih, se nam je kot strokovna pomoč na tečaju pridružil tudi Es Zvone.

Slikco na naslovnici je prispeval Martin Brus.


2. 2. 2008 Tečaj za pripravnike GRZS

Tokrat smo se namenili na Okrešelj. Prvega februarja smo se ob 8. uri zbrali na parkirišču na koncu Logarske doline. Sedem inštruktorjev je z malo manj kot tridesetimi kandidati predelalo snov iz zimske tehnike reševanja v gorah.


27. 1. 2008 DVSP je za nami
Zadnji vikend v januarju so se na Pokljuki odvijali že tradicionalni Dnevi varstva pred plazovi v organizaciji Komisije za reševanje iz plazov GRZS.

13. 1. 2008 Začeli smo spet
Leto je naokoli in 30 bodočih vodnikov reševalnih psov je začelo s tečajem vrvne tehnike. Tečaj poteka v Centru za izobraževanje na Igu. Spoznavamo opremo, naučili se bomo osnovne vozle in vse nujne postopke, ki zagotavljajo večjo varnost vodnika med njegovim delom.

9. 1. 2008 ABS balon - zaščita pred zasutjem v snežnem plazu
Kolega Boris je pripravil dober povzetek navodil za rokovanje in opis delovanja ABS balona.

4. 1. 2008 POROCILO-KURATORIJ Innsbruck, 2007
Vsakoletnega Kuratorija se je udeležel Dušan Polajnar in pripravil izdatno in zelo zanimivo poročilo s praktičnimi nasveti.

24. 12. 2007 2008
Naj izpolnijo se sanje...


12. 12. 2007 Novo pasje domovanje je nared
Od kar pomnim stoji pod Erjavčevo kočo na Vršiču lična hišica. Nekoč je bilo to gospodarsko poslopje. Pravzaprav jih je bilo na travniku pod kočo več. Služila so pašni skupnosti. Tista najbližje koči, najbolje ohranjena, je bila kasneje predelana v skupna ležišča. Večji del na levi se je imenoval "Svinjak", desni manjši del pa "Kurnik". Po obnovi Erjavčeve koče poslopje ni služilo več svojemu namenu in je propadalo.

Več pa...


3. 12. 2007 DVSP - Dan varstva pred snežnimi plazovi
"SNEŽNI PLAZ NIMA VOZNEGA REDA"

Gorska reševalna zveza Slovenije je izdala novo zloženko informativno poučne vsebine!


Stran  <<   <   61   62 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!