Pravno obvestilo   tiskaj  english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Foto   Video   Povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Poročila

Prikaz: 11 - 20 od 21
Stran  <<   <   1   2   3 
Iskanje:  
22.04.2008 ZBOR INŠTRUKTORJEV GRZS
Kljub deževni soboti smo v soboto 19.04. v Kamniški Bistrici uspešno izpeljali licenčni seminar za inštruktorje GRZS. Po končanem praktičnem delu in podrobni analizi je bil na dnevnem redu še zbor inštruktorjev. Ker so sklepi zanimivi in bo morda zanimalo še koga razen prisotnih, zapisnik objavljam v celoti.

04.01.2008 POROČILO - Kuratorij Insbruck, 2007
Letošnji jubilejni Alpinforum Avstrijskega Kuratorija za varnost v gorah je bil v prostorih sejma v Innsbrucku. V štirideset letnem delovanju se je Kuratorij dokončno naselil v Tirolski prestolnici Innsbruck. Iz začetkov delovanja tega telesa kot »Kaprunski pogovori«, ki so nastali kot posledica dveh težkih nesreč v plazovih, kjer je bilo  skupno 22 žrtev.

24.10.2007 Zasedanje IKAR – Pontresina 2007
Tokratno zasedanje je bilo ponovno posvečeno dvema poglavitnima temama! V prvi vrsti, kako zagotoviti večjo varnost reševalca in s tem zagotoviti večjo uspešnost pri njegovem delu in drugič kako izboljšati postopke v reševalni tehniki, ki na koncu ravno tako zagotavljajo učinkovitost, hitrost in varnost.

28.11.2006 INSARAG 2006
Med 20. in 24. novembrom sva se Klemen Volontar in Brane Žorž kot član GRZS in EHI (Enota za Hitre Intervencije) udeležil mednarodne vaje (USAR Regional Exercise) – INSARAG 2006 (International Search and Rescue Advisory Group), ki je potekala v izobraževalnem centru RUZRS na Igu pod vodstvom UNOCHA (United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Afairs).

02.11.2006 Zasedanja IKAR – Kranjska gora 2006
Med 11. in 15.10. je v Kranjski gori potekalo zasedanje IKAR. Delo je potekalo po ustaljenem redu. Predstavniki različnih služb, članic IKAR, so pripravili bolj ali manj zanimive prispevke in jih predstavili v besedi in sliki. Ker generalna tema zasedanja ni bilo določena so predstavitve zajemale širok spekter delovanja reševalnih služb. Dotaknili so se uporabe specialnih oprem in postopkov v reševanju, izredno zanimivih reševanj, reševanja iz plazu v Himalaji, začetnih težav novosprejete članice itd.

20.10.2005 Zasedanje IKAR – Cortina 2005
Med 12. in 16. 10. sem se udeležil zasedanja IKAR kot predstavnik Podkomisije za plazove. Srečanje je potekalo v Cortini d' Ampezzo – Italija.

24.08.2005 Satelitska navigacija kot pripomoček v iskalni akciji
Po odhodu reševalcev na teren, pa naj gre to za klasično reševanje, za iskalno akcijo v sredo ali visokogorju ali pa za iskanje zasutih v snežnem plazu je za vodja intervencije, kot tudi za vodje posameznih skupin najvažneje, da vseskozi vedo kje se nahajajo sami oz. njihovo moštvo. Drug pomemben podatek je, da se kar najhitreje, če je le možno po dobljenih podatkih, ugotovi npr. natančno mesto ponesrečenega, lokacijo snežnega plazu ali vsaj domnevno območje, kjer je najverjetneje pogrešani.

08.07.2005 Šola vrvne tehnike - FLORAC, Francija 2005
Udeležba na tretjem delu šolanja za reševanje v vertikalnih situacijah s pomočjo vrvne tehnike.

??.07.2004 Šola vrvne tehnike - Divulje ,Hrvaška 2004
Namen udeležbe na tem seminarju je bil predvsem tehnične narave. Spoznati novo, drugačno opremo in nove postopke in tehnične prijeme pri reševanju ljudi iz nenavadnih situacij (kanjoni, strme pečine v urbanih naseljih, globoki jaški, visoke zgradbe, itd).

09.11.2003 Tečaj GSSH v iskanju pogrešanih v Slavoniji
Gorska reševalna služba sosednje hrvaške je pred štirimi leti začela s formiranjem skupine vodnikov reševalnih psov. Za začetek so na povabilo našega načelnika Podkomisije za reševanje iz plazov, g. Igorja Potočnika poslali na naš zimski tečaj na Vršič enega vodnika s psom. Zanju je bil to pravi šok. Iz toplega Splita na globoko zasneženi Vršič ...

Stran  <<   <   1   2   3 
 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!