Pravno obvestilo   tiskaj  english language
 All around
 Domov   Prosti čas   O meni   Novice   Članki   Poročila   Foto   Video   Povezave   Kontakt   
03. ProstiČas

Video posnetki

Prikaz: 1051 - 1060 od 1073
Stran  <<   <   106   107   108 
Iskanje:  
02.02.2008 Vaja 1 - iskanje predmeta, 1

Sila je štiri mesece stara zlata prinašalka. Igro imata z lastnico dobro osvojeno torej je tudi komunikacija med njima dobra.

Pes je navezan na gospodarja in ga neprestano spremlja z očmi. Vseeno ga lahko nenavadni šumi ali gibanje prisotnih zmotijo in koncentracija mu pade. Zato naj bo v bližini tišina, prisotni naj mirujejo. Ko pes in vodnik prispeta na delovišče psa prevzame vodnikov kolega. Ne glede na početje psa je ta, ki psa drži tiho in nepremično stoji. Vodnik se obrne proti psu in z igračo nakaže igranje. S tem vzpodbudi v psu željo po igri in igrači. Po nekaj trenutkih, ko je pasja koncetracija največja, se vodnik z igračo v roki začne oddaljevati od psa. Z mahanjem z igračo lahko še dodatno motivira psa, da sledi njegovemu gibanju. Vodnik opiše manjši krog v vidnem polju psa s tem, da vsake toliko roko z igračo "pomoči" v sneg, roko z igračo izvleče in nadaljuje s premikanjem po krožnici. Po nekaj ponovitvah "pomakanja" roke z igračo, igračo v snegu izpusti in nadaljuje s početjem brez igrače. Ko se vrne k psu mu pokaže prazne dlani, se postavi psu ob bok, ga odpne in s kratkim poveljem "išči" izpusti. Pes je prepričan, da bo že v prvi luknji našel igračo, sledi stopinjam vodnika in preiskuje posamezne luknje v katere je vodnik prej navidezno skrival igračo. V prvem poizkusu morda ne, v naslednjih pa pes že razume, da naj se giblje po prostoru sem in tja, da bo našel igračko. V naslednjih poizkusih pa mu je kmalu jasno, da si mora tudi z vohanjem pomagati, če želi čim hitreje najti igračo.

Vaja se zaključi z igro ruvanja za igračo, kjer seveda pes vedno zmaga in si ponosno pribori plen. Igračo kasneje zamenjamo s priboljšlom in vaja je dokončno zaključena.


28.01.2008 ABS balon - demonstracija, DVSP
Bolj podrobno si o tem poglejte v galeriji.

28.01.2008 Butinarjeva grapa v Grebencu
Jasno nebo, brez vetra, dobre razmere, sam... Butinarjeva, Pripravniška, Ob rebru, Srednja grapa. Po eni gor po drugi dol. Pred mrakom sem bil že na parkirišču.

Slikce so pa tule


20.01.2008 Joka in Sila - igra
Takole pa izgleda ko se ta stara in ta mlada spoprimeta.

09.01.2008 ABS balon - demonstracija
Žal sem začetek demonstracije zamudil in film nima pravega začetka (posnetek je narejen s foto aparatom), saj nisem pričakoval, da bo predavatelj na govorniškem odru sprožil balon!? Kasneje je demonstrator celo naprej predaval z balonom za vratom.


20.12.2007 Kje nosimo lavinsko žolno
Lavinskih oziroma plazovnih žoln je več vrst in veliko tipov. Tale je malo nenavadna, pa vendar... Vse lavinske žolne sodijo pod vrhnja oblačila!

Oglejte si!


20.12.2007 Snežni plaz nima voznega reda
Res ga nima!

Vreme je lepo, vetra skoraj ni, razmere idealne, druščina dobre volje, dobro opremljena, opazujejo eden drugega, strmina je že nekajkrat presmučana, pa vendar jih je presenetil!


17.12.2007 Najvarnejša neznana metoda plezanja v ledu
Poskusite in počakajte na reakcije ostalih plezalcev...

17.12.2007 Snežni plaz
Oglejte si kako se je sprožil plaz pod tremi smučarji.

02.12.2007 Bagmati
V ne preveč čisti, le 30cm globoki sveti reki Bagmati plava "živa" boginja in glasno moli.

Stran  <<   <   106   107   108 
Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba,
takrat boste ugotovili, da denarja ne morete jesti!